avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Trecere apartament pe rol dupa succesiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Trecere apartament pe rol dupa succesiune

Buna ziua,
Nu stiu daca am nimerit bine sectiunea. Daca nu, imi pare rau. Mama mea a mostenit un apartament de la o matuşă, alături de vărul ei. Au facut succesiunea si sunt trecuti amandoi pe certificatul de mostenitor. Varul ei locuieste in alta ţară si a venit pentru succesiune, iar apoi a fost nevoit să se întoarcă. Acum, la Administraţia Financiară, unde mama s-a dus să treacă apartamentul pe rol, i-au spus că nu se poate fără vărul ei sau fără un reprezentant fiscal al lui. Există vreo soluţie să se poată rezolva fără ca el sa vină în ţară (nu poate să revină pentru că e angajat acolo).? Si ce se intamplă dacă apartamentul nu este trecut pe rol în termenul de 30 de zile prevăzut?
Cel mai recent răspuns: mariamora , utilizator 21:57, 29 Aprilie 2014
Se poate da procura autentica pentru inscrierea apartamentului pe rol la Fisc! Daca nu se inregistreaza in 30 de zile, se plateste amenda!
Dar procura nu ar necesita tot prezenta celui de.al doilea moştenitor în ţara? Nu este vorba de vânzare sau ceva, ci doar de inregistrarea noilor proprietari la Administraţia FInanciară.
mariamora a scris:

Există vreo soluţie să se poată rezolva fără ca el sa vină în ţară (nu poate să revină pentru că e angajat acolo).? Si ce se intamplă dacă apartamentul nu este trecut pe rol în termenul de 30 de zile prevăzut?

Succesiunea poate fi declarata de oricare dintre mostenitori, nu exista niciun articol de lege care sa oblige toti mostenitorii sa se prezinta sa declare bunul detinut in comun. Mama dvs, poate complecta cererea de Declarare imobil a unchiului dvs fara nicio problema, nu o semneaza atata tot. Nu au dreptul sa conditioneze un mostenitor sa declare doar in situatia in care se prezinta si celalalt.

Daca nu va primesc cele 2 cereri pt declararea bunului dobandit la registratura, pe numele celor 2 mostenitori, spuneti ca mergeti in audienta la director si totodata depuneti si o cerere in care sa va specifice in baza carui articol o conditioneaza pe mama dvs, sa nu declare imobilul pana nu depune si varul acesteia, va asigur ca nu au nici unul. Este un abuz in necunostinta de cauza, ceea ce fac ei.

Procura va este necesara in caz de vindeati ceva in numele varului, nu ca sa declarati.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gmancila, utilizator
Procura se poate da si la ambasada/consulatul din tara respectiva, fara a fi necesara prezenta varului in tara!
Conform OG 92/2003, exista posibilitatea depunerii de catre varul mamei dvs, pe cale electronica, data trimiterii email-ului fiind considerata data depunerii. Va rog cititi articolul 81, 82 si 83 se refera la Declaratia Fiscala, acolo este mentionat si declararea electronica.

[ link extern ]

Cereti-le sa va spuna in baza carui articol din lege, nu are dreptul sa depuna mama dvs, repet acesta nu exista. Ca sa efectueze lucrarea mamei dvs, au nevoie si de declaratia depusa pt varul mamei, pt ca in fond vorbim de acelasi imobil care trebuie sa fie pus pe cote, nefiind declaratia varului, nu vor putea face lucrarea mamei dvs. Incercati sa trimita electronic si asa scapati de incompetenta unora.

Alte discuții în legătură

Acordul mostenitorilor pentru instrainarea unui imobil stegaru vasile stegaru vasile va rog , unele informatii pentru mama mea , care doreste sa vanda casa. Actul care atesta propietarii locuintei este un contract de vanzare- cumparare , pe ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Unic fiu, tatal decedat, mama alzheimer gicamuci gicamuci Locuiesc de 17 ani la Montreal, Canada si nu mai am nici macar un pasaport romanesc valabil. Nu am renuntat la cetatenia romana si tocmai mi-am obtinut CNP-ul ... (vezi toată discuția)