avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Buna ziua. Se mai poate da in judecata pentru a nu plati taxa de timbru? Daca da va rog sa-mi spuneti care e procedura si ce acte trebuie depuse?Multumesc. :justcuz:
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 08:17, 30 Aprilie 2014
Nu ! Se pare ca faceti confuzie intre termeni. Confundati Taxa Auto cu Taxa de Timbru de Mediu. Asadar, Taxa de Timbru de Mediu trebuie achitata la prima inmatriculare a autovehiculului, pe cand la Taxa Auto deja achitata inainte de 2013 se poate recupera, daca se castiga in instanta, insa pentru autoturismele respective va trebui, totusi, sa se achite Taxa de Timbru de Mediu, in cazul in care deja a fost vandut autoturismul, de catre noul proprietar, chiar daca se pastreaza numerele de inmatriculare, din pacate.
Eventual, in cazuri expres prevazute de lege, cu aprobari speciale se poate beneficia de scutiri de taxe sau de facilitati fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu LISA2000 LISA2000 Buna ziua! Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Imatriculare auto bulgaria maanu maanu Buna ziua am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)