avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Situatie dificila cu un SRL, amenzi, nedepunere de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Situatie dificila cu un SRL, amenzi, nedepunere de declaratii

Salut,

Am o situatie mai dificila cu un SRL, suspendart, dar nu din motive bune.

In 2008 mi-am facut o firma si a functionat 2 ani de zile. In 2010, nu mai avea rost sa o mai tin pentru ca profit nu producea si de costat, costa ( costabilitate, etc. ). M-am hotarat sa o inchid, dar cum nu aveam bani sa fac asta, m-am multumit cu suspendatul ( costa de vrei 4 ori mai putin ). Am plecat din tara, si cand m-am intors, dupa 3 ani, m-am gandit sa o inchid pentru ca aveam banii pe care nu i-am avut cu 3 ani in urma. Cand am ajuns la Administratia Financiara am vazut ca firma mea este tot suspendata ( ciudat pentru ca trecuse cateva saptamani peste acei 3 ani, si m-am gandit ca mi-o vor reactiva automat ). Defapt firma a fost suspendata pentru nedepunere de declaratii, pe langa faptul ca era suspendata , ca sa o pot inchide, trebuie sa depun toate declaratiile la timp, sa refac contabilitatea, si sa platesc niste amenti de vreo 150 de milioane ( lei vechi ). NU am de unde sa fac rost de banii astia, nici acum nici pe viitor.

Intrebarea mea este urmatoarea. Cum o pot inchide, fara sa platesc amenzi inventate de " mai marii alesi" si sa scap de societatea aia odata pentru totdeauna.

Tin sa precizez ca am fost asociat unic, si administrator.

Pot sa o bag in faliment? se poate asa ceva si daca da ce presupune asta si cam cat ar costa?!

Alte solutii?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Firma declarata inactiva de catre fisc popisteanu popisteanu Buna seara , asi dori sa stiu daca o firma declarata inactiva , mai poate emite facturi ?Am o firma in inactivitate din 09 ,2012 , si acum am inceput sa-i ... (vezi toată discuția)
Inchidere sc ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua. In anul 2009 luna mai am suspendat activitatea unei societati comerciale pe 3 ani. Nu am depus bilant decat in 2010 . Am 3 intrebari la care as avea ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)