avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Firma declarata inactiva de catre fisc
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Firma declarata inactiva de catre fisc

Buna seara , asi dori sa stiu daca o firma declarata inactiva , mai poate emite facturi ?Am o firma in inactivitate din 09 ,2012 , si acum am inceput sa-i depun iar declaratii , si asi vrea sa o reactivez in viitor. Pana la reactivare , pot emite facturi ?B-)
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:17, 30 Octombrie 2014
Ce intelegeti prin inactivitate?Suspendarea activitatii de catre dvs sau declararaea inactivitatii de catre fisc datorita nedepunerii declaratiilor fiscal?
In ambele cazuri trebuie sa mergeti fie la Registrul Comertului daca aati suspendat activitatea pentru redeschiderea activitatii ,respective sa mergeti la finante in cazul in care ati fost declarant inactive.Numai dupa aceea puteti emite facturi.
firma a fost declarata inactiva de fisc , pentru nedepunere declaratii de multi ani . Mi-au zis ca trebuie sa platesc un impozit forfetar , chiar daca eram pe 0 , si cu totul costa vreo 8000 de lei .Intrebam , daca pana i rezolv problemele pot emite facturi .
Atunci trebuie sa mergeti la fisc pentru reactivare
Buna ziua,
Nu puteti emite facturi pana la reactivare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma inactiva - nedepunere declaratii Alina1104 Alina1104 Am infiintat un SRL in apr.2012 . In mai 2012 , s-a depus declaratia 010 la ANAF. SRL nu este platitor de tva . nu am prestat nici o activitate in acest timp ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Srl vechi inactiv de catre anaf, fara declaratii depuse, doresc redeschidere gabi86l gabi86l Buna ziua, Undeva la sfarsitul anului 2012, societatea detinuta a fost declarata inactiv de catre anaf (nedepunere declaratii). Societatea in cauza fusese ... (vezi toată discuția)