avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna ziua!ma numesc danila ramona si sunt din brasov.am 20 ani.parinti mei au divortat de aprioximativ o luna dar mama mea e plecata de 4 ani in italia si are de platit o pensie alimentara de 362 Euro lunar,decizie definitiva,dar de 3 ani de zile mi-a platit doar 300 Euro.am fost la politia brasov si acum dosarul e la parchetu brasov doar ca mi-a zis ca mai dureaza inca un an pe langa cel 1 an in care a stat la politita brasov pt cercetari.mama mea a trimis un act la dosarul de divort unde era confirmat de catre patron ce salariu are acolo,dar acum la parchet ni sa zis ca acea hartie nu poate fi luat in calcu si ca trebe sa faca alte cercetari prin italia.nu stiu ce sa fac acum in aprilie au trecut 3 ani si totul se misca foarte incet.termin facultatea si ei tot nu rezolva cazu.va rog sa imi da-ti un sfta cu ce as putea sa fac.va multumesc anticipat.
Buna ziua.Neplata pensiei de intretinere stabilita printr-o hotarare judecatoreasca o perioada mai mare de 2 luni constituie infractiunea de abandon de familie.Daca exista un dosar penal pentru comiterea acestei infractiuni si acesta taraganeaza de 1 an de zile angajati-va un avocat sau formulati o plangere la CSM pentru tergiversare.Este inuman ca un astfel de dosar sa fie taraganat atat
Parchetul si Politia trebuia sa constate ca sunt sau nu intrunite elemenetele constitutive ale infractiunii de abandon de familie - art.305 alin.1 lit.c C.pen. - nu sa ceara acte referitoare la venitul salarial al mamei tale.
dar procuroarea ne-a spus ca trebuie sa demonstreze ca nu a vrut sa plateasca pensia alimentara cu rea credinta de aceea ii trebuie acte referitoare la venitul salarial.
Da intradevar pentru existenta infractiunii de abandon de familie este necesara dovedirea relei credinte a invinuitului in speta a mamei dvs si este necesar ca organul de ancheta sa stabileasca daca aceasta a avut venituri in aceasta perioada
Da , e necesara reaua credinta , (cu intentie, cu stiinta) a savarsirii infractiunii.
Dvs va puteti interesa constant de stadiul actelor de cercetare.

Alte discuții în legătură

Nu am mai primit pensia alimentara de 1 an de zile! baby_inna baby_inna Buna ziua! Am 17 ani si in urma divortului dintre parintii mei am ramas in grija mamei,tatal meu imi platea pensie alimentara in fiecare luna prin posta,dar de ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu recuperarea pensiei alimentare mihaliscenco mihaliscenco Buna! Sunt Mihaiela si va rog sa imi dati un sfat in legatura cu pensia alimentara a fiului meu. Am inceput divortul in data de 09.072007 si l-am terminat in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua, Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani. Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De ... (vezi toată discuția)