avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua,
Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani.
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De la terminarea divortului mama nu mi-a dat niciodata pensia alimentara. Tatal meu nu a vrut sa deschida un nou proces pentru pensia alimentara, deoarece stia ca nu imi va da si nu voia ca ea sa ajunga la inchisoare. De anul trecut ea lucreaza in Germania.
Acum 2 luni am fost la tribunal si mi s-a zis spus sa ii fac o plangere penala pentru pensia alimentara, am facut-o, iar acum mi s-a spus de la politie ca am depasit varsta de 18 ani si nu se mai poate face nimic.
Mi s-a recomandat sa deschid un nou proces impotriva ei.
Intrebarea mea este : Daca as deschide un nou proces impotriva ei , as avea vreo sansa sa castig procesul si sa recuperez toti banii ( pensia alimentara )
Va multumesc !
Daca va continuati studiile va puteti adresa instantei ca sa se stabilieasca ca mama sa plateasca pensie si pe durata lor. Daca nu va aflati in acest caz, va puteti adresa unui executor judecatoresc pt a recupera pensia ce v-o datora pe ultimii 3 ani.
Dupa terminarea procesului, avocata ne-a spus sa mergem la un executor judecatoresc pentru a stabili ce suma de bani trebuie sa imi dea lunar. Acum 2 luni cand am fost la tribunal si am facut si plangerea penala, am fost si la executor sa vedem ei ce au mai aflat / facut in acest sens si mi-au zis ca atata timp cat mama e plecata in Germania ei nu pot face nimic.
Plângerea pt abandon nu se depune la tribunal.
După care proces?
Divortul parintilor mei .Unde tata a cerut custodia mea, pensia alimentara si schimbarea numelui ei.
Dacă nu mai are bunuri în România, da,degeaba apelati la executare în România ca nu are competenta

Alte discuții în legătură

Cerere platã retroactivã a pensiei alimentare ovidiu691sorin ovidiu691sorin Conform Hotărârii judecătoreşti din anul 2006, rămasă definitivă, trebuia să primesc pensie alimentară pentru doi copii minori în vârstă de 12 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere-copil major MihaiNB MihaiNB Buna seara ! La varsta de 16 ani, intrucat nu implinisem varsta majoratului, tatal meu a actionat-o in judecata pe mama, cu privire la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat Katyca Katyca Buna ziua, Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, ... (vezi toată discuția)