avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau act de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau act de vanzare

buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu alt nepot care are aceleasi drepturi ca si mine,intre timp vrea sa schimbe acest lucru mai ales ca nu mai are mult de trait si vrea sa revina la cel anterior,ce se poate face sau mai bine zis ce acte se pot face ca sa contracarezi acest ultim testament,multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: lauriancului , utilizator 21:54, 18 Mai 2014
Pt ca cel autentic nu este supus expertizei grafoscopice, pt ca cel olograf poate fi mai usor de anulat deoarece se poate invoca lipsa capacitatii de exercitiu, cel autentic foarte greu poate fi anulat pe lipsa capacitatii de exercitiu trebuie sa fie inscris in fals sau notarul sa aiba IML. D aia!
Ati intrebat varianta sigura vi s a dat raspunsul, dvs vreti neaparat ca raspunsul corect sa coincida cu ce vreti dvs! Nu se poate in cazul acesta.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
ContSters250994, utilizator
da,multumesc de raspuns,nu intelelegeam de ce,asta este daca matusa este foarte egoista
Mai se poate ca cel olograf sa nu indeplineasca conditiile de fond sau forma. Puteti merge la un specialist sa vada daca e in regula scris, macar din acest punct sa fie ok.
Daca notarul la care ati fost vrea certificat de la IML, se poate ca matusa sa nu para prea zdravana.
Va puteti duce si la alt notar.
Sunteti sigur ca matusa are discernamant? Cate randuri are testamentul ala olograf pe care l-a scris? L-a scris tot odata, l-a scris pe bucati? Ziceati ca oboseste...

Nu inteleg cum e matusa egoista sau, mai degraba, de ce ar fi asta ceva rau in cazul asta. Toti suntem egoisti, e o caracteristica a speciei care a asigurat supravietuirea ei de-a lungul timpului. Fara egoism nu ar exista instinct de conservare.

Totusi, ati incercat sa o duceti la IML? Sa o inscrieti acolo, pe liste, sa vedeti termenul exact si, cine stie...
Cata valoare sa aiba un testament facut in ultimele zile de viata in favoarea celui care o ingrijeste? Legal e ok, dar tot nu inteleg situatia de fapt.
da am fost la iml si chiar maine vine comisia am avut noroc ca am gasit un loc liber,si testamentul la scris tot odata si are o pagina in care scrie ca ea subs cu adresa si c.i. lasa tot mobil si imobil si tot ce a facut pana acum revoca si am chemat 2 vecini tot ea a scris numele lor doar ei au semnat,la semnat si datat numai cu mana ei cei drept mai tremurata dar sa stiti ca are 80ani si 4clase deci....

Alte discuții în legătură

Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)
Testament olograf adrianatroi adrianatroi am intrebarea ce probleme sunt la intocmirea unui testament olograf daca matusa mea este in varsta, are 98 de ani, are mintea perfect lucida si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)