avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare cumparare

Buna dimineata,in urma decesului mamei am facut succesiunea am 5 frati si tata care traieste .Toti au renuntat la cotele lor in favoarea mea,acum vreau sa cumpar restul casei+ terenul aferent de la tata.Intrebarea mea este mai trebuie sa fac cadastru daca am cadastrul +cartea funciara facuta de o saptamana?Sau doar ia notarul extrasul de carte funciara de autentificare si pot cumpara de la tata?
Cel mai recent răspuns: Danbz , utilizator 10:50, 1 Mai 2014
Daca tatal dvs. vroia sa va cedeze partea lui trebuia sa o faca in cursul succesiunii dupa mama si nu ati mai fi cheltuit bani suplimentar. Asa cum au renuntat toti ceilalti frati in favoarea dvs. trebuia sa o faca si tatal si nu va mai faceati pbl acum.

Pentru a putea cumpara partea tatalui aceasta trebuie sa fie individualizata.
Cadastrul pe numele cui este facut?
cyan a scris:

Daca tatal dvs. vroia sa va cedeze partea lui trebuia sa o faca in cursul succesiunii dupa mama si nu ati mai fi cheltuit bani suplimentar. Asa cum au renuntat toti ceilalti frati in favoarea dvs. trebuia sa o faca si tatal si nu va mai faceati pbl acum.

Pentru a putea cumpara partea tatalui aceasta trebuie sa fie individualizata.
Cadastrul pe numele cui este facut?

Da, tata mi-a cedat la succesiune partea sa de pe urma mamei ,cadastrul e pe numele tatalui meu si a mamei.Am inteles ca acum trebuie sa se inscrie certificatul de mostenitor al meu in cartea funciara si apoi cumpar si restul de la tata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare dupa succesiune Danbz Danbz Buna ziua,am o nelamurire,am facut succesiunea dupa decesul mamei eu mai am 5 frati + tata care e in viata ,si fratii si tatal meu au cedat cotele lor ce li se ... (vezi toată discuția)
Contract de partaj cu uzufruct viager botosana botosana Buna ziua! Sutem trei frati si am dori sa facem succesiunea dupa mama(a decedat de 4 ani),frati mei au fost de acord sa-mi cedeze mie partea lor si eu sa fac ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ... Beldescu Mariana Beldescu Mariana Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ,cei 2 frați au renuntat in favoarea mea. In 2012 a decedat și mama, Certificatul de ... (vezi toată discuția)