Buna ziua! Sutem trei frati si am dori sa facem succesiunea dupa mama(a decedat de 4 ani),frati mei au fost de acord sa-mi cedeze mie partea lor si eu sa fac un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu tata.intrebarea mea este:care e diferenta intre un contract de vanz.-cump si contract de partaj cu uzufruct viager.cum e mai bine sa-l fac pt ca in timp sa nu fie contestat de cineva si in cazul decesului meu imobilul sa ramana la tata fara ca cineva din familie sa-i ceara parte. va multumesc.
multumesc pt raspuns.as mai avea o intrebare.succesiunea acum se face pe partea mamei,dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea in cazul in care acum facem acel partaj/
Daca succesiunea se face dupa mama si tatal dvs are o cota parte de 1/4 din masa succesorala. Daca tatal dvs renunta la succesiune atunci II constituiti uzufruct viager daca nu renunta dansul are deja o cota parte din imobil....deci este coproprietar.
Atentie insa partajul trebuie sa se faca contra unei sulte sau prin atribuire de alte bunuri altfel este donatie....
Iar daca bunul este comun dobandit in timpul casatoriei atunci tatal are cota de 1/2 din acesta plus cota de 1/4 din 1/2 ce apartinea mamei.