avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de partaj cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de partaj cu uzufruct viager

Buna ziua! Sutem trei frati si am dori sa facem succesiunea dupa mama(a decedat de 4 ani),frati mei au fost de acord sa-mi cedeze mie partea lor si eu sa fac un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu tata.intrebarea mea este:care e diferenta intre un contract de vanz.-cump si contract de partaj cu uzufruct viager.cum e mai bine sa-l fac pt ca in timp sa nu fie contestat de cineva si in cazul decesului meu imobilul sa ramana la tata fara ca cineva din familie sa-i ceara parte. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: botosana , utilizator 22:08, 3 Aprilie 2013
Cel mai Bine faceti partaj dupa succesiune si II constituiti tatalui prin conventie uzufruct cu titlu gratuit.
multumesc pt raspuns.as mai avea o intrebare.succesiunea acum se face pe partea mamei,dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea in cazul in care acum facem acel partaj/
Daca succesiunea se face dupa mama si tatal dvs are o cota parte de 1/4 din masa succesorala. Daca tatal dvs renunta la succesiune atunci II constituiti uzufruct viager daca nu renunta dansul are deja o cota parte din imobil....deci este coproprietar.
Atentie insa partajul trebuie sa se faca contra unei sulte sau prin atribuire de alte bunuri altfel este donatie....
Iar daca bunul este comun dobandit in timpul casatoriei atunci tatal are cota de 1/2 din acesta plus cota de 1/4 din 1/2 ce apartinea mamei.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire, renuntare sotie supravietuitoare si 2 frati in favoarea celui de-al treilea cuziamusia cuziamusia Buna ziua Tata a decedat iar dezbaterea inca nu sa facut. Mama si cei doi frati vor sa renunte la partile lor in favoarea celui de al treilea frate. In ... (vezi toată discuția)