avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vacantarea postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vacantarea postului

Buna ziua.
Sunt functionar public si lucrez la finante servicul 1 inspectie fiiscala.
In urma legii reorganizarii in august 2013 am primit preaviz, respectiv mi s-a vacantat postul. In urma promovarii examenului,am primit decizia nr. in care este prevazut:
-in conformitatea cu disp.L. 188/1999 si avind in vedere HG.520/2013......prevedrile art.55, 56 lit.e si 99 din L.188/1999 ....optiunea depusa de mine pe functia publica vacanta, incepaind cu data de ... in urma promovarii examenului am fost numita in functia publica vacanta de executie, cu pastrarea elementelor salariale.
Intrebarea mea este. Daca se mai face o reorganizare postul meu care a fost vacantat o data, fiind obtinut prin concurs tot de mine, se mai poate vacanta, conform carei legi?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:31, 20 Mai 2014
"In urma legii reorganizarii in august 2013 am primit preaviz, respectiv mi s-a vacantat postul."

Cum adica vi s-a vacantat postul???? Vreti sa spuneti desfiintat functia de conducere si data o functie de executie drept alternativa la somaj???
Am functie de executie nu de conducere, pur si simplu am primit preaviz pe postul meu unde lucrez de 20 si ceva de ani, pe motiivul reorganizari si am fost nevoita sa dau examen pentru ocuparea postului meu, unde am concurat cu alti colegi care si-au depus optiunea tot pe acel post. Asta in anul 2013 iar in anul 2014 iar mi s-a vacantat postul tot pe motivul reorganiarii (schimbarea structurii organizatorice). Iar am fost la examen.
Intrebarea mea este, daca au dreptul finantele sa reorganizeze structura si sa ne vacanteze posturile ocupate de noi prin examen si reincadrati cu noua lege a reorganizarii? Se pare ca viseaza noaptea ceva si iar ne restrucureaza si mai grav este faptul ca nu mai avem nici un drept ca functionari publici, numai obligatii.
Da, din pacate, se poate reorganiza institutia de fiecare data cand se schimba ministrul, partidul, "viziunea" :(
Bataie de jos. Si se mai vorbeste de cariera functionarului. In acest ritm cei care dau examen in fiecare an sunt pregatiri profesional in schimb ceilalti functionari stau pe fotolii caldute, la adapost. Traiasca partidul, minte luminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare anaf tamasjolan tamasjolan Legea 188/1999 ART. 100 (1) În caz de reorganizare a autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarii publici vor fi numiţi în noile ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Restructurare functii publice de conducere violeta ap violeta ap Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect> In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere ... (vezi toată discuția)