avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructii

In anul 1994 am construit o casa familiara fara autorizatie de constructie,dupa 20 de ani pot fi sanctionat pentru lipsa autorizatiei de constructie?

Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:37, 1 Mai 2014
Art.31 din Legea nr.50/1991: Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei.
Nu mai puteti fi amendat dar nici acte de proprietale legal valabile nu aveti si deci nu va puteti intabula in CF pentru opozabilitatea dreptului Dvs. fata de terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea dreptului de a aplica contraventia amelyah amelyah Buna seara! Am construit o locuinta acum vreo 10 ani fara autorizatie de construire... Acum cateva luni am primit amenda pentru ca nu am autorizatie la ... (vezi toată discuția)
Autorizati de constructie flodin47 flodin47 Anexele gospodaresti construite din anul 1995 ,96,97,98 fara autorizatie pot fi somati de primarie sa le demoleze.Va multumesc (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)