avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract Prima Casa - avans
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract Prima Casa - avans

Buna ziua,

In data de 15 martie am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui apartament prin programul Prima Casa, formatul fiind cel 'standard' - termen limita de 60 de zile, daca contractul nu se incheie din culpa promitentului-cumparator (eu) voi pierde avansul, daca nu se incheie din culpa promitentului-vanzator voi primi dublul avansului.

Dosarul a avansat fara intarzieri in primele 3-4 saptamani (refacerea unei adeverinte expirate 5 zile, nou extras CF de catre vanzator 5 zile, in rest ciclul normal de aprobare al bancii) si a fost trimis catre fondul de garantare pe 10 aprilie.

In perioada 10 aprilie-prezent am contact in mod regulat banca solicitand informatii, mi s-a raspuns ca nu au informatii noi. Ieri (30 aprilie) am reusit sa contactez direct fondul de garantare si am aflat ca dosarul s-a intors la banca cu mentiunea 'incomplet' - un act pe care l-am furnizat a fost 'ratacit' de catre banca si nu a ajuns la fond. Ca sa fie foarte clar, dosarul nu a fost respins, ci returnat ca incomplet.

In situatia in care vom ajunge la termenul limita de 15 mai si in situatia in care nu voi ajunge la o intelegere amiabila de prelungire a perioadei cu vanzatorul, situatia prezentata este considerata "din culpa promitentului-cumparator"/pierdere avans/etc, luand in considerare ca eu am fost 'de buna credinta', am furnizat toate actele la timp, iar vina pentru intarzierea (majora) nu imi apartine ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:40, 1 Mai 2014
La prima vedere da, este din culpa dvs. Insa trebuie tinut cont de o suspendare a termenului de 60 de zle cu cele 5 zile in care vanzatorul a scos extras CF (se scoate in 2 zile), de adeverinta expirata (din pricina cui?) si de greseala bancii (va puteti indrepta in regres impotriva ei, la o adica). Dar ar fi bine sa vorbiti din timp cu vanzatorul si sa stabiliti o prelungire a termenului (caci este in puterea partilor acest lucru) caci sunteti oameni, nu samsari. Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)
In cat timp se elibereaza cadastrul si cartea funciara? Avene Avene Buna ziua.Dorim sa achizitionam o casa in Pantelimon prin programul Prima Casa.Problema este ca proprietara nu are cadastrul si cartea funciara.In data de ... (vezi toată discuția)
Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)