avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua ,spuneti-mi va rog pot sa mai beneficiez de somaj in conditiile in care eu am fost in indemnizatie de cresterea copilului 2 ani ,dar inainte de asta am fost in somaj si am ramas de acolo in indemnizatie ,am fost la somaj si au zis ca mai am 5 zile ramase de acum 2 ani .pot sa fac un dosar nou pt somaj, dupa ce imi platesc cele 5 zile mai exact mai am pana in data de 5 mai somaj apoi se termina
se poate sa mai iau somaj 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 1 Mai 2014
Nu se mai poate lua somaj, imediat dupa expirarea primei perioade de somaj.

Pentru a beneficia din nou de somaj, va trebui sa indepliniti iarasi conditiile prevazute de Lege pentru acordarea acestuia.
adica sa am lucrat cel putin 1 an ,dar cei 2 ani nu sunt de la somaj, nu sunt considerati ca si un loc de munca timp de 2ani?
1. Cand ati intrat in concediu crestere copil (CCC) din somaj s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj care s-a reluat, de unde a ramas, dupa terminarea CCC pana cand a expirat perioada de somaj la care aveati dreptul.

2. Pentru a beneficia de nou de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti iar conditiile prevazute de lege:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. - Cei doi ani de CCC nu reprezinta stagiu de cotizare la somaj deoarece nu a fost platita contributia la somaj pe aceasta perioada.
- Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj adica se va lua in calcul numai la stabilirea perioadei pentru care vi se acorda indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc irimiadaniela irimiadaniela buna ziua...am si eu o nelamurire...firma la care am lucrat a intrat in insolventa...baiatul meu urmeaza sa implineasca 2 ani..am dreptul la somaj ? (vezi toată discuția)
Somaj, ccc, somaj CamyCam CamyCam Buna gasit! Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu medical de sarcina si lauzie gretuta gretuta buna ziua, am intrat in somaj anul trecut in iulie. pe perioada somajului am ramas insarcinata. dupa nastere a fost suspendat somajul pentru cele 126 zile de ... (vezi toată discuția)