Buna gasit!
Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct 2012), daca inainte am beneficiat de 1an de somaj? (am intrat in CCC din somaj)
Va multumesc!
1. Daca din somaj ati intrat in CCC atunci s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CCC.
2. - Dupa incetarea CCC va duceti la Agentia de Somaj si completati o cerere de repunere in plata a indemnizatiei de somaj.
- Plata indemnizatiei de somaj va continua pana expira perioada initiala de somaj.
Doar daca utilizatorul a beneficiat de somaj cf. reglementarii OUG28/2009,adica 15 luni,in loc de 12 se poate vorbi despre o suspendare a somajului dupa 12 luni ,daca nu, putem conchide ca somajul era incheiat la data intrarii in ccc.avand in vedere ca 1 an este termenul maxim de acordare a acestui drept.
"inainte am beneficiat de 1an de somaj? (am intrat in CCC din somaj)"-spune utilizatorul.
Parerea mea este ca in aceste conditii nu prea poate sa beneficieze de somaj,decat dupa ce va avea un nou stagiu de cotizare de 12 luni realizat la revenire din ccc,caci perioada cotizata inainte de somaj a fost deja valorificata...
Somaj
liana32
am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)