Buna gasit!
Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct 2012), daca inainte am beneficiat de 1an de somaj? (am intrat in CCC din somaj)
Va multumesc!
ART. 37^1din Legea 76/2002:
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj
Deci stagiul realizat inainte de a intra in somaj a fost deja folosit atunci cand ati beneficiat de somaj indemnizat,inainte de ccc.De asemeni,ccc nu reprezinta stagiu asimilat caci ati beneficiat de ccc in vf. cu OUG148/2005.
Rezulta ca pt. a putea beneficia din nou de somaj va trebui sa realizati un nou stagiu de cotizare de 12luni.
Somaj
liana32
am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)