avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, CCC, somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, CCC, somaj

Buna gasit!
Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct 2012), daca inainte am beneficiat de 1an de somaj? (am intrat in CCC din somaj)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CamyCam , utilizator 23:27, 7 Mai 2012
ART. 37^1din Legea 76/2002:
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj

Deci stagiul realizat inainte de a intra in somaj a fost deja folosit atunci cand ati beneficiat de somaj indemnizat,inainte de ccc.De asemeni,ccc nu reprezinta stagiu asimilat caci ati beneficiat de ccc in vf. cu OUG148/2005.
Rezulta ca pt. a putea beneficia din nou de somaj va trebui sa realizati un nou stagiu de cotizare de 12luni.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea copilului Anca1011 Anca1011 Un angajat care a fost in concediul pentru cresterea copilului poate beneficia la incheierea concediului de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj liana32 liana32 am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)