avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota parte reparatii subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota parte reparatii subsol

la subsol sau facut reparatii recent pe langa ca sa cerut o factura mare pentru asa reparatie (reparare scurgere pe o coloana sa cerut peste 600 lei ) dar cheltuielile n-au fost repartizate uniform catre toti de pe scara mai exact cei de pe acea coloana sau trezit cu plata si de 4 ori fata de cei de pe celalalata coloana Din ce cauza acest lucru.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:59, 8 Mai 2014
Hotararile cum pe ce tronson se impart cheltuielile se iau in A.G.Daca difera cum este si normal este in functie de cota indiviza.
Aduceti informatii in plus ce reparatii s-a facut pentru aceasta suma.
Reparare coloana de scurgere la subsol
La cei ce stau pe coloana aceea unde sa facut rparatia la subsol suma de plata este si de 4 ori mai mare cota ma refer decat la restul
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
alina_25, utilizator
Mariana Apostol a scris:

Hotararile cum pe ce tronson se impart cheltuielile se iau in A.G.



Nu se convoaca adunare generala pentru orice lucrare
Comitetul executiv prin presedintele de asociatie sunt responsabili sa solutioneze problemele urgente-inerente care apar in cadrul asociatiei de proprietari
Reparare coloana de scurgere la subsol

Legal,c/v reparatie se repartizeaza tuturor proprietarilor care sunt deservicti de coloana respectiva
@ynocentta
Legal,c/v reparatie se repartizeaza tuturor proprietarilor care sunt deservicti de coloana respectiva


LEGÁL, -Ã, legali, -e, adj. Care există sau se face în temeiul unei legi, care este prevăzut de o lege, conform cu legea; licit. — Din fr. legal, lat. Iegalis.


Legal ar fi cum spune legea, nu cum crede fiecare......stim noi de ce!!


HG 1588/2007 Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poIite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Va multumesc pentru raspuns as putea intreba si cum se calculeaza cota parte de indiviza de proprietate.
Si daca este corect cum sa calculat acest lucru deci ca sa zic asa cei de pe acea coloana sau trezit fiecare cu cate 130 lei plata iar cei de pe celalalte coloane cu 22 lei.

Alte discuții în legătură

Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)