avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii la stat pentru angajat prin conventie cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii la stat pentru angajat prin conventie cu AJOFM

sunt angajata cu salariul minim pe economie dar la societatea noastra angajatorul plateste darile lui catre stat iar eu ca salarit pe ale mele....din pacte cand mi-a adus foia in care preciza cat am salriul la cartea de munca mi-a parut ca am de plata 240 lei, in loc de 214 lei.si cand l-am intrebat mi-a zis ca .contributiile catre cartea de munca se maresc lunar...ceea ce stiu si de la alti salariati din alte societati ca nu este adevarat.....va rog sa ma sfatuiti si pe mine, mai laes ca stiu ca eu nu platesc nici somaj pt ca am fost angajata prin conventie cu somajul fiind absolvent
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 2 Mai 2014
Contributiile nu le platiti dvs , ci angajatorul . El va retine, calcula si plati contributiile individuale aferente venitului realizat de catre salariat.

Art.40 (2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
....

Un calcul privind contributiile pentru salariul minim brut pe economie , gasiti aici
[ link extern ]

Cotele contributiilor sociale pentru anul 2014 au fost stabilite odata cu adoptatea Legii bugetului de stat si a Legii bugetului de asigurari sociale.
Cotele contributiilor nu se maresc in fiecare luna, asa cum sustine angajatorul dvs.

Puteti depune o sesizare la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal emylyc emylyc Buna ziua! In timpul concediului prenatal angajatorul mai plătește cartea de munca? Sunt angajata cu carte de munca pentru un program de 8 ore pe un ... (vezi toată discuția)
Somaj yna31 yna31 Buna ziua va rog ajutati-ma am salariu minim pe economie si patronul mi a cerut sa platesc eu contributiile la stat daca nu ma ttrece cu jumatate de norma.Nu ... (vezi toată discuția)
Taxe Alexandru sahia Alexandru sahia Aș dorii sa stiu dacă angajatul își pățește taxele către stat adică din 1200 lei mi se trage sănătatea ,șomaj etc.si restul iau în mână,sau ... (vezi toată discuția)