avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare telefoane pe eBay...pot fi acuzat de evaziune?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare telefoane pe eBay...pot fi acuzat de evaziune?

Sunt persoana fizica si vand telefoane mobile second hand pe eBay in medie de aproximativ 3000 de euro lunar,pana acum nu am avut nicio problema pe eBay,stiu ca daca as face acelasi lucru pe okazii ar fi din start evaziune fiscala.La fiecare telefon platesc 10% comision de vanzare plus 3.5% comision PayPal practic tranzactia sa realizat pe eBay...ma pot trezi cu cei de la politia romana pe motiv ca fac evaziune fiscala?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:45, 3 Mai 2014
In Codul fiscal referitor la impozitul pe veniturile obtinute de persoanele fizice avem:

ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

Consider ca trebuie sa platiti impozit pentru veniturile obtinute.
multumesc pentru raspuns,sa inteleg ca pentru a fi legal 100% ar trebui sa platesc impozit 16% pe profit...eu cum ma ocup cu telefoane second hand(fara factura) nu am cum dovedi cu cat am cumparat telefoanele...multumesc
Recomandarea mea este sa va faceti o I.I. sau P.F.A. Costurile inregistrarii la O.R.C. sunt in jur de 250 lei iar birocratia este simpla.

In plus, cu ajutorul contabilitatii in partida simpla pe care o puteti tine dvs. puteti deduce ca cheltuieli si alte plati pe care le faceti: internet, masina, telefon, chirie si intretinere sediu, comisioane bancare etc. Totusi, recomand contactarea unui contabil, macar la nivel asistential. In contextul existentei internetului puteti apela si la cineva din alta localitate.

Pentru marfa achizitionata de la persoane fizice se intocmeste borderou de achizitie ca document justificativ de provenienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare achiztii de produse sh florinelapana florinelapana Buna ziua Firma unde lucrez intentioneaza sa achiztioneze de la persoane fizice produse second hand (aparatura electrocasnica, telefoane mobile). ... (vezi toată discuția)
Urgent!! vanzari pe internet - cum imi platesc taxele? BogdanSM BogdanSM Dupa mai bine de jumatate de an am dus la bun sfarsit realizarea unui Manual Digital Educativ (ebook). [b]Problema:[/b] Detin un site web si doresc ca prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe ebay...impozit pe venit flo1990b flo1990b vand telefone second hand pe eBay de aproximativ 3000 de euro pe luna fara sa fiu pfa...am intentionat sa devin pfa dar mi se pare prea complicat sa asa ca as ... (vezi toată discuția)