buna ziua , as vrea un raspuns de la dvs cat se poate de urgent...sa va expun putin situatia mea ...am o sociatate SRL ( magazin alimentar) in care sunt asociat unic ( platitor de T.V.A.) , cu activitate a societatii dar fara profit...cu o cifra de afaceri de aprox. 57.000 ron. In acest caz mai trebuie sa platesc impozitul forfetar...si daca puteti sa-mi expuneti modalitatile in care se face plata acestui impozit...multumesc ast rasp dvs
Impozitul forfetar este platit de orice societate, si este de fapt un impozit pe profir sau pe venituri minim de plata.Practic, in functie de veniturile obtinute in 2008 va incadrati intr-o grila de impozitare si pe viitor platiti impozitul minim respectiv, chiar daca aveti pierdere.
multumesc mult....si as vrea sa stiu in ce grila de impozitare ma incadrez? rectif asupra faptului ca veniturile societatii sunt de 220.500 pe 2008. ma intereseaza cat trebuie sa platesc pe anu asta, unitatea avand pierdere. ast rasp dvs multumesc anticipat:D
Buna ziua,am si eu o intrebare...daca o firma s-a infintat si are nr de inmatriculare din 24.12.2008 dar actele au fost ridicate abia in ianuarie 2009 si abia de atunci figureaza luata in evidenta la finante,trebuie sa plateasca impozitul forfetar sau intra la scutite in anul in care se infinteaza?Mentionez ca finantele nu au preluat declaratii pt anul 2008 deoarece la ei nu figura in evidenta.Bilantul de activitate pt anul 2008 trebuie depus in conditiile acestea
Buna ziua,am si eu o intrebare...daca o firma s-a infintat si are nr de inmatriculare din 24.12.2008 dar actele au fost ridicate abia in ianuarie 2009 si abia de atunci figureaza luata in evidenta la finante,trebuie sa plateasca impozitul forfetar sau intra la scutite in anul in care se infinteaza?Mentionez ca finantele nu au preluat declaratii pt anul 2008 deoarece la ei nu figura in evidenta.Bilantul de activitate pt anul 2008 trebuie depus in conditiile acestea?
Forfetar
ddena
societatea este in suspendare pe trei ani incepand cu data de 17.02.2010.Cat impozit forfetar trebuie sa platesc si pana la ce data limita.
multumesc (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.