Buna ziua,
sunt mama unei fetite de 16 ani si am o problema foarte grava cu ea.
In data de 5 martie 2014 am fost la politie cu ea si am primit un proces verbal pentru " suspect" in baza art.108 din C.proc.pen. si art.307 din C. proc.pen.la audiere ne-a spus ca este suspecta pentru savarsirea infractiunilor de lovire si alte violente fapta prev. si ped.de art.193 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea art.193 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea art.77 alin.1 lit. e,art.113 alin.3, ambele cu aplicarea art..38 alin .1 din Codul Penal,constand in aceea ca la data de 21.02.2014 in participatie cu o minora de 14 aniau lovit o alta persoana minora de 13 ani cu pumnii si palmele in zona fetei si abdomenului,totodata fiica mea a amenintat persoana vatamata cu un briceag.
Ne-a adus la cunostinta drepturile procesuale prevazute la art.10 si art.83 din Codul Proc.Pen.
Mentionez ca persoana vatamata nu are certificat medico-legal pentru data de 21.02.2014.
Mama persoanei vatamate a depus o plangere pentru data de 24.02.2014 cand fiica mea nu a participat la acel conflict,in acel conflict erau alte persoane implicate si pentru aceasta data este certificat medico-legal,in urma acestul certificat medico-legal mama pers.vatamate a depus plangerea si care a adus vorba si despre fapta din data de 21.02.2014.
Precizez ca la fapta din data de 24.02.2014 persoanele implicate au si " privare de libertate".
Va rog mult sa ma ajutati sa-mi spuneti ce am de facut deoarece in data de 29.04.2014 pe fiica mea a trecut-o de la suspect la inculpat.
Ce am de facut in acest caz?Imi v-a afecta viitorul fiului meu din aceasta cauza a fiicei mele?
Mama persoanei vatamate cere despagubiri de 6 mii eur.
Vreau sa va mai precizez ca fiica mea mergea la sedinte cu psihologul scolii, pentru ca am cerut eu ajutorul dirigintelui pentru ca am vazut ca are un comportament foarte impulsiv si era foarte agresiva si in fapte si in vorbe.
Va rog mult sa-mi dati un raspuns in acest caz sa ma pot pregati pentru ceea ce v-a urma .Ce sanse sunt ca fiica mea sa nu aiba antecedente penale?Cum sa fac ca eu am cerut o mediere cu partea vatamata,si daca ea sustine ca are pretentiile respective si eu nu am de unde sa i le dau .La ce se v-a ajunge?
Poate fi exmatriculata sau repetenta din aceasta cauza?
Mergeți la mediere și încercați să discutați serios această problemă. Vă puteți angaja la o plată eșalonată și poate reușiți să negociați o sumă mai mică.
Fiica dvs. poate răspunde penal, însă nu va fi privată de libertate, cel mai probabil, ci se poate aplica o măsură educativă și, eventual o măsură privind tratament medical sau internare medicală, dacă se va dovedi că are un comportament deviant datorat unei afecțiuni de ordin psihic.