avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua - Conditii de autorizare pentru infiintare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua - Conditii de autorizare pentru infiintare ferma de prepelite

As dori sa ma ajutati intr-o problema daca se poate.Mi-as dori sa infiintez o microferma de prepelite pentru incepui aprox 1500-2000 de capete locuiesc la casa mediu urban si nu am ideie cam ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fi in legalitate si aici ma referla distanta intre mine si vecini.Vamultumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 4 Mai 2014
Trebuie respectat Codul civil si sa obtineti autorizatie de amplasament de la Directia de sanatate publica, Directia sanitar-veterinara, Agentia de mediu, pentru punerea in functiune a fermei.
Infiintarea firmei se face la Registrul comertului (RC), cu respectarea prevederilor Legii nr.4/ 08.01.2014 care aproba OUG nr. 44/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare.
La RC trebuie sa depuneti declaratii pe propia raspundere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia de securitate si sanatate in munca, psi-situatii de urgenta (pompieri), mediu, sanitara si sanitar veterinara, prin completarea unor formulare tip.
Inainte de punerea in functiune a fermei, trebuie sa obtineti autorizatiile susmentioante.
Vedeti si Ordinul 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei care la art.11 prevede :
Art. 11
In cazul in care prin studiile de impact nu s-au stabilit alte distante, distantele minime de protectie sanitara, recomandate intre zonele protejate si o serie de unitati care produc disconfort si unele riscuri sanitare, sunt urmatoarele:
...
- Ferme de pasari, pana la 5.000 de capete ... 500 m

- Ferme de pasari cu peste 5.000 de capete si complexe avicole industriale ... 1.000 m
.....
Aceste unitati se vor amplasa in afara arterelor de mare circulatie, respectandu-se aceleasi conditii de distanta. Aceste distante pot fi modificate pe baza studiilor de impact avizate de institute specializate.

p.s.
Legea nr. 4/2014 nu aproba OUG 44/2008 ci este o lege pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt actele normative care reglementeaza? glo glo distanta dintre ferme zootehnice,imprejmuirea fermelor. (vezi toată discuția)
Ferma avicola in teren intravilan la nici 20 m de o casa Marius dima Marius dima Salut , este normal ca o ferma avicola sa primească autorizație de construcție pe teren intravilan lângă o casă? (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)