avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil minor

am o intrebare despre ce anume poate face o persoana pt. a ajuta un minor care face parte dintr-o familie separata. Tatal a divortat si s-a recasatorit si nu isi poate vedea fiica decat in prezenta mamei (cf hotarare judecatoreasca nemotivata privind acest aspect), mama fetei a plecat din tara de cateva luni iar fata a ramas in grija surorii mai mari de 21 de ani care are un copil de 1 an si care lipseste tot timpul de acasa lasand minora sa aiba grija de bebelus si noaptea in cursul saptamanii.
Tatal ar vrea sa se ocupe de copil dar din cauza faptului ca nu are drept de vizita decat in prezenta fostei sotii nu poate sa o ia fara voia ei, fata are 10 ani.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:17, 4 Mai 2014
Cand au divortat ?
Sa ceara in instanta ce doreste, fie un alt program de vizita sau in alte conditii sau schimbarea locuintei fetei la domiciliul lui.
Ati vazut dvs hotararea si scria in prezenta mamei ? Daca asa e, tatal stie sigur care au fost motivele care au condus spre aceasta hotarare.
Tatal poate formula o cerere de schimbare a locuintei minorei sau modificarea programului de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)
Masuri coercitive ..respectare hotarare divort !!!?? ion-alin ion-alin ..dupa pronuntarea unui divort care dureaza de un an si ceva in care mama copilului meu (fosta sotie ) nu mi-a permis sa -mi fac datoriile de tata ( lucru ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)