avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conflict de competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conflict de competenta

Buna ziua,
In baza unei hotarari judecatoresti investita cu titlu executoriu,am executat silit o persoana juridica care are sediul in sestorul1,tertul poprit avand sediul in sectorul 2.Executorul judecatoresc a solicitat si obtinut incuviintarea executarii de la jud. sect.1,considerand ca este de competenta sa. Persoana juridica executata,a facut contestatie la jud.sect.2(introducand la parati si tertul poprit cu sediul in sectorul 2,pentru ca jud.sect.2 sa aiba competenta teritoeiala).Jud sect.2 in baza art.373 al.2(v.c.pr.civ.),considerand ca este de competenta sa ,a anulat toate actele de executare de pe raza sect.2.In momentul in care jud.sect.2 a stabilit ca este de competenta sa, jud.sect.1 considerand si ea ca este de competenta ei prin acordarea incuviintarii(altfel putand sa refuze acordarea incuviintarii conf. art.373^1 alin.(4)),nu s-a iscat un conflict de competente ,iar jud.sect.2 trebuia sa actioneze conform art.21(v.c.pr.civ.)?Daca da, ce trebuie sa fac eu pentru a indrepta situatia?
Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala mihail1957 mihail1957 Daca eu ,in calitate de parat locuiesc in Targoviste, iar celalalt parat(persoana juridica ),in Bucuresti,sector 5,judecatoria sectorului2 are competenta ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara incuviintare ? costel_57 costel_57 Buna ziua, Se poate incepe o executare silita de BEJ...fara incheierea de incuvintare ? Verifica cineva domiciliul tertului poprit atunci cand se face ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare oaneafelicia oaneafelicia Pentru infiintarea unei popriri pe conturile bancare ale unui debitor la toate bancile din Bucuresti trebuie facute cereri de incuviintare la judecatoriile din ... (vezi toată discuția)