avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces pentru credit in euro
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces pentru credit in euro

Buna ziua.
Doresc sa stiu care sunt costurile si procedura in cazul in care doresc sa dau in judecata banca, pt. un credit cu ipoteca imobiliara, in valoare de 35000 euro, luat in euro in anul 2007 luna noiembrie, cursul de atunci fiind de 3,445 lei!
Motivul ar fi clauza abuziva, si anume diferenta de curs la acordarea creditului si valoarea actuala (curtea de justitie europeana recent a emis o difectiva care sustine aceasta speta!).
Odata inceput procesul, banca mai poate executa ipoteca?
Care sunt costurile aferente demararii procedurii in instanta, adica se aplica la valoarea creditului de rambursat la data de azi, sau valoarea initiala acordata, adica 35000 euro?
Multumesc anticipat!
Costurile sint functie de tariful avocatului pe care il alegeti. Procedura ar fi ca in primul rind sa va angajati un avocat care sa redacteze plingerea. Bineinteles ca banca poate executa ipoteca pentru simplul motiv ca nu respectati clauzele contractului de credit.
Decizia CJUE nu se aplica creditelor in euro ci doar celor in CHF dar si la acele credite bancile pot si vor solicita rambursarea anticipata a creditului ptr nerespectarea clauzelor contractuale de catre cei imprumutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Credit franci delia1211 delia1211 Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elevetieni in valoare de 46 000 chf din anul 2007. Cand am ridicat banii a fost cursul 1.845 ... (vezi toată discuția)