buna ziua,fetita mea are 2 ani si 8 luni.pina implineste ea 3 ani eu voi avea un an de zile in campul muncii.stiu ca este o lege privind aceasta indemnizatie.
am citeva intrebari,eu am contract de munca cu program redus de 4 ore,dar nu am dus la serviciu certific ei de boala cu handicap.am gasit pe internet :
oug 124/2011:
Art. 32
(1) Oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) care au in intretinere un copil cu dizabilitate beneficiaza, dupa caz, de urmatoarele drepturi:
a) program de lucru redus la 4 ore pentru unul dintre parinti sau pentru persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) care se ocupa efectiv de ingrijirea copilului cu dizabilitate (grava sau accentuata), pana la implinirea de catre acesta a varstei de 18 ani, la solicitarea parintelui, in conditiile prevazute de Legea nr. 53/2003 � Codul muncii, republicata, fara afectarea drepturilor de asigurari sociale prevazute de lege;
nu inteleg ce inseamna exact asta,daca duc certif de boala cu handicap la serviciu,voi beneficia cumva de vechime in munca ca si cum as lucra program complet?
deasemenea,cum este cu indemnizatia aceea pentru copil intre 3 si 7 ani,trebuie sa am un an lucrat inainte de a beneficia de ea?si unde se face cererea,la angajator?
sint atitea legi care reglementeaza drepturile care le avem,dar nimeni nu stie sa ne informeze.
deocamdata,dupa cautarile mele -nici primaria nici directia pt protectia copilului nu au stiut sa ne spuna-am obtinut rovinieta gratuit,loc de parcare,astept sa ma informeze directia unde si cum pot obtine loc in statiune pentru tratament balneo climacteric pt fetita...alocatia dubla si ajutorul acela banesc pt pentru gradul accentuat 68 lei.(pt rovinieta am fosi indrumata de cei de la primarie sa merg la o benzinarie,sa intreb acolo,cind de fapt directia pt protectia copilului se ocupa;dar ei nu imi spusesera ,cind am intrebat,nici bilete de tren,cica dupa virsta de 7 ani a copilului).
precizez ca sint mamica singura.
va multumesc in avans celor care imi veti raspunde.