avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditele in valuta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditele in valuta

Buna ziua. Intrebarea mea este daca dispozitia referitoare la inghetarea ratelor la cursul incheierii contractelor de credit se aplica si in cazul agentilor economici sau doar persoanelor fizice? deasemenea m-ar interesa daca se aplica si in cazul creditelor in euro sau doar in franci elvetieni? Multumesc!!
In primul rand, ceea ce ati auzit dvs. se refera la Decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, iar, ptr a vi se ingheta ratele (indiferent ca este vorba de franci elvetieni sau euro), trebuie ca Legislativul/Guvernul sa dea o lege/hotarare/ordonanta in acest sens ptr ca dispozitia sa devina obligatorie ptr toti cetatenii romani; daca nu se intampla acest lucru, aveti posibilitatea deschiderii unui proces impotriva bancii cu care aveti incheiat contractul de credit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in franci elvetieni mihaelamariaana mihaelamariaana Ce inseamna pentru romanii cu credite in franci elvetieni decizia Curtii de Justitie a Uniuni Europene privind plata la un curs diferit a ratelor ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni-posibilitate diminuare rate/credit mi_simonet mi_simonet odata cu cresterea cursului valutar al CHF, deja salariul meu este \"mancat\" de rata lunara la banca. am transmis bancii o notificare prin care imi declar ... (vezi toată discuția)
Reducere credit in franci din 2008 conualfy conualfy Buna ziua, Vreau sa apelez la sfaturile si bunavointa dumneavoastra intr-o problema care devine tot mai strigenta: valoarea creditului imobiliar luat in ... (vezi toată discuția)