avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

explicati-mi si mie care este diferenta (ptr un angajat),dintre o carte de munca pe care se trec 2 ore lucrate si una cu 8 ore...in afara de numarul de ore?vechimea cum se calculeaza,se calculeaza luna sau se aduna acele ore pana ce faci ziua,respectiv luna?Poate vi se pare o intrebare prosteasca insa fiind noua in chestia asta si primind aceasta intrebare nu m-am simtit in masura sa raspund,iar prietena mea chiar vroia sa stie daca va strange vechime si asa...
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
oana2312, utilizator
Cel mai recent răspuns: oana2312 , utilizator 20:52, 4 Mai 2014
Vechimea se calculeaza la fel.
1 an de zile lucrat cu norma intreaga = 1 an de zile lucrat cu timp partial = 1 an de zile vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie.

Art.106 C.mun.
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
...

Asadar, timpul parţial al contractului de muncă nu influenţează stagiul de cotizare la sistemul public de pensii .
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc ptr raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime ptr. pensie divele divele O mama care are 4 copii si lucreaza la revenire la locul de munca cu 6 ore, cum i se va lua in calcul timpul lucrat ptr. a realiza vechime ptr. pensionare. ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca IlieAndon IlieAndon Buna ziua! Imi puteti spune, va rog cum se calculeaza vechimea in munca? Fac referire la urmatoarea situatie: daca un om lucreaza 2 sau 4 ore pe zi iar altul ... (vezi toată discuția)
Vechime munca americanux americanux Buna ziua , daca am lucrat 9 luni cu contract 2 ore, ce vechime se considera? tot 9 luni?Multumesc (vezi toată discuția)