avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire citatie proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire citatie proces penal

in cadrul documentului de citare la proces penal judecare pe fond, in subsolul primei pagini, la ALTE OBSERVATII se specifica FARA PREZENTA, puteti depune note scrise la dosar; ce inseamna acest lucru? partile implicate trebuie sa fie prezente?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:09, 5 Mai 2014
Teoretic, daca partile inteleg sa isi sustina punctul de vedere,sa raspunda intrebarilor completuului,este necesar sa fie prezente la termenele de judecata
Daca partile apreciaza ca nu este necesara prezenta la judecata,pot comunica oficial instantei judecarea in lipsa
titi06 a scris:

in cadrul documentului de citare la proces penal judecare pe fond, in subsolul primei pagini, la ALTE OBSERVATII se specifica FARA PREZENTA, puteti depune note scrise la dosar; ce inseamna acest lucru? partile implicate trebuie sa fie prezente?

adica prezenta neobligatorie. ce parte sunteti in proces?
Prezenta nu este obligatorie dar daca sunteti inculpat e indicat sa va prezentati.
nu sunt inculpat, deocamdata am calitatea de FAPTUITOR, dar cercetare penala a stabilit in prima rezolutie Neinceperea Urmaririi Penale. In urma plangerii impotriva rezolutiei, dosarul a fost trimis la instanta
Nu sunteti obligat sa va prezentati.nPuteti angaja si avocat care sa va reprezinte daca nu va prezent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara cristitotora cristitotora Intr-un proces penal ce are ca obiect \"plangere impotriva ordonantelor emise de procuror\" sunt citati mai multi faptuitori care nu se pot prezenta la ... (vezi toată discuția)
Art. 341 al. 2 ncpp este in vigoare? cozma_mirela cozma_mirela Buna ziua! Am formulat o plangere penala impotriva cuiva. S-a dispus neinceperea urmaririi penale. Am formulat plangere impotriva solutiei. Prin ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)