Multumesc pentru raspuns, dar nu ma satisface.
Scrie asa "Judecatorul de camera preliminara stabileste termenul de solutionare, care este comunicat, impreuna cu un exemplar al plangerii, procurorului si partilor, care pot depune note scrise cu privire la admisibilitatea ori temeinicia plangerii"
Are rost sa mai definim care sunt partile dintr-un dosar/proces ?
Sunt parte sau nu?
Nu conteaza ce note de sedinta as mai fi putut depune. As putea invoca 1 milion de motive.
Conteaza textul de lege, care dupa parerea mea, este in limba romana, si care indica cuvantul "partile". Ori atata timp cat e in limba romana si e CLAR ca scrie partile, pe ce baza e interpretat dupa bunul plac al unora.
Sunt parte in dosar? DA.
Scrie ca trebuie comunicat partilor? DA.
Alte pareri?
p.s. Imi cer scuze ca nu ma multumeste raspunsul dumneavoastra, cunosc faptul ca unii interpreteaza textele de lege, dar eu o interpretez conform foneticii, gramaticii, semnelor de punctuatie, contextului, etc, a limbii romane. Scrie "partile", iar eu conform limbii romane, prin cuvantul "partile", ma includ si pe mine, ca parte, si anume, parte vatamata.
EDIT: Cineva mi-a spus ca nu are rost sa mai primesc o copie a plangerii, din moment ce chiar eu am redactat-o si am depus-o.
Sincer, are dreptate intr-o oarecare masura, dar din moment ce asa zice textul de lege, si anume ca trebuie sa primesc o copie, atunci ar trebui sa o primesc. In imensa lui intelepciune, legiuitorul o fi avut un motiv pentru care a redactat asa textul de lege, motiv care pe moment mie imi scapa.
De asemenea conform textului "stabileste termenul de solutionare, care este comunicat, impreuna cu un exemplar al plangerii, procurorului si partilor, care pot depune note scrise" posibil prin aceasta comunicare, judecatorul de camera preliminara sa aduca la cunostinta petentului ca poate depune note scrise.
E cumva ca la civil, cand primesti hartia de regulazirare, unde ti se aduce la cunostinta ca poti face cutare si cutare lucru.
Asa si aici, iti trimite o copie, iar ca nota de subsol sau incheiere, sa te anunte ceva de genul "Conform art. 341 al. 2 NCPP, puteti depune note scrise".
Simplu, nu?
Inca un EDIT:
"Judecatorul de camera preliminara stabileste termenul de solutionare, care este comunicat, impreuna cu un exemplar al plangerii, procurorului si partilor".
"Partilor" e la plural.
Ori, avem asa:
- judecatorul insusi, care de altfel are indatorirea sa comunice partilor
- procurorul care e specificat prin "procurorului si partilor"
- mai raman partile, care fiind la plural, inseamna partea vatamata, deci petentul, si faptuitorul. Deci cel putin aceste 2 parti, in cazul in care nu-s mai multi petenti si faptuitori. Este "partilor", plural.
Deci, alte opinii?