avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea?

Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa fie fortata, amenintata, etc , eu pot sa patesc ceva penal ? sau parintii mei? Multumesc. Si daca da ce as putea sa patesc? Mentionez ca ea vrea de buna voie sa se mute la mine.
Cel mai recent răspuns: sainescualex1997 , utilizator 20:12, 5 Mai 2014
sa se mute nu-i nimic grav ca pe om nu-l poti tine cu forta dar totusi este o minora si dvs minor asemenea ei si daca luam in calcul si relatiile sexuale cu minorii...

Actul sexual cu un minor

Art. 220. - (1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Fapta prevăzută în alin. (1)-(3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când:
a) minorul este rudă în linie directă, frate sau soră;
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
c) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
Nu e vb de act sexual cu minori, n-a zis ca vor sa faca sex si apoi, fata a implinit 15 ani.
Nu patiti nimic penal.
Nu are parinti, nu are casa sau de ce vrea sa se mute la dvs ? Parintii dvs sunt dispusi s-o creasca si pe ea? Merge la scoala ?Daca parintii dvs ar fi cu capul pe umeri, ar duce-o pachet acasa la ea.
Daca are conditii grele acasa sau e abuzata, puteti anunta politia /Protectia copilului ( DGASPC)
Parintii ei pot cere inapoierea copilului ( ca asta e, un copil) in instanta.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
gi-jane2, moderator
1.Il are doar pe tatal ei, are casa.
2.Da parintii mei sunt dispusi sa o creasca si sa o tina in scoala.
3.Ea ma iubeste mult si de aceea vrea sa se mute la mine , pentru ca tatal nu este deacord cu relatia dintre mine si ea.
Deci daca tatal vine cu politia la mine pot sa patesc ceva? Pe ea o pot lua cu forta? mentionez ca in septembrie implineste 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa o ia cu forta daca ea nu vrea sa se duca? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor ContSters384679 ContSters384679 Am intretinut relatii sexuale cu o fata care nu a implinit inca varsta de 15 ani. Ce pot pati daca parintii ei apeleaza la politie? Eu am 15 ani. Amandoi am ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor ContSters286431 ContSters286431 stie cineva art din 2011 din codul penal actul sexual cu un minor (vezi toată discuția)