avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate sa o ia cu forta daca ea nu vrea sa se duca?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate sa o ia cu forta daca ea nu vrea sa se duca?

Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa fie fortata, amenintata, etc , eu pot sa patesc ceva penal ? sau parintii mei? Multumesc. Si daca da ce as putea sa patesc? Mentionez ca ea vrea de buna voie sa se mute la mine.si poate sa o ia cu forta inapoi daca ea nu vrea sa se duca?

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:05, 7 Mai 2014
Stimate user ati deschis in ultimele zile nu stiu cate topicuri cu aceeasi problema, vi s au mai sters din ele, va rog insistent sa continuati discutia in topicul deja existent. Este contrar Regulamentului acestui Forum sa deschideti topicuri cu acelasi continut.
In rest, revenind la topic, sunteti ambii niste copii, atat timp cat nu sunteti responsabili pentru vietile voastre, nu va puteti intretine singuri, nu ati terminat o forma de invatamant, cred ca trebuie sa va ganditi la consecinte si la sfaturile celor maturi.
JOHA...astea sunt sfaturi parintesti si firesti. Dincolo de aceste aspecte sunt cele de natura penala, de intretinerea de relatii sexuale cu minori.
Stimate user, tot eu v-am raspuns si v-am explicat la ce fapte penale va expuneti.

Actul sexual cu un minor

Art. 220. - (1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Fapta prevăzută în alin. (1)-(3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când:
a) minorul este rudă în linie directă, frate sau soră;
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
c) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
Multumesc de raspuns. Dar aici nu este vorba de actul sexual , pentru ca nu se va intampla , am intrebat doar daca pot sa patesc eu ceva sau parintii mei daca ea se muta la mine de buna voie , si tatal ei se duce la politie, si daca poate sa o ia inapoi cu forta daca ea nu vrea sa se duca.Multumesc
Stimata doamna avocat, desi nu era forumul meu de moderare, am intervenit si am facut acea precizare in primul rand in calitate de moderator, avand in vedere ca in ultimele zile userul a deschis foarte multe topicuri care au fost sterse evident pt ca este impotriva Regulamentului sa deschizi mai multe topicuri cu aceeasi problema.
Sfatul pe care l am dat nu este un sfat juridic insa vazand disperarea cu care posta topicurile am simtit nevoia de potolire cu ghilimele de rigoare intr un fel sau altul a userului.
Nu cred ca era nevoie sa ma introduceti in mesajul dvs pt ca nu eram eu nici subiectul discutiei si nici postarea mea nu era gresita.
Pe viitor va rog sa cititi cu atentie ce se posteaza si sa incercati sa raspundeti la obiect.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)
Minora de 15 ani insarcinata amelia09 amelia09 ce se intimpla cu tinarul care a lasat minora de 15 ani insarcinata?nu a fost viol a fost de buna voie (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor ContSters286431 ContSters286431 stie cineva art din 2011 din codul penal actul sexual cu un minor (vezi toată discuția)