este adevarat dupa noile legi,ca daca tatal meu imi vinde mie partea lui,eu o sa-i mostenesc si datoriile odata cu vanzarea?ideea era ca sa-mi vanda mie(mai am frati) tot ce are pe numele lui ,locuind impreuna si sa se puna la adapost de banci,rate etc.ori daca-i mostenesc eu datoriile,nu rezolv nimic,ba mai mult,ma impovarez eu cu alte belele.va multumesc anticipat pt intelegere si astept un raspuns de la dvs.
Preluarea atat a activului=a bunurilor ,dar si a pasivului=datorilor,creantelor,nu reprezinta o noutate,fiind prevazuta si de vechea legislatie
In plus, daca numai dv sunteti beneficiarul bunurilor,riscati ulterior sa va treziti cu pretentii/actiuni din partea celorlalti frati
atâta vreme cât ceea e dorește să vă vândă este grevat de vreo sarcină, veți prelua și acea sarcină. altcumva nu.
problema apare la vânzarea tată-copil. la decesul tatălui, ceilalți moștenitori pot cere întoarcerea la masa succesorală a ceea ce v-a vândut.
Ce datorii are ? E restant deja sau plateste inca rate ?
Nu platiti datorii decat in limita valorii activelor moestenite, ori daca va vinde de acum, nu mai aveti ce mosteni.
Problema e cu pretul.. si cu buna credinta. creditorul poate cere revocarea vanzarii, iar fratii dupa decesul tatalui pot cere sa se constate ca e vb de o donatie si sa culeaga rezerva ce li se cuvine.
doar rate.impozit si restul sunt platite de mine la zi.daca-mi face vanzare cumparare,mostenesc si ratele lui pe viitor,daca nu le achita(nu prea are cum)pana decedeaza?le preiau cumva eu?multumesc anticipat.
Aveti bani sa cumparati imobilul lui tata? La pretul pietii? Bani concret, transfer prin banca?
Sau aveti intentia de a face doar act de vanzare, fara bani?
Imobilul ala e garantat? Banii de la dv. unde-i tine tatal? La saltea?
Vanzare cumparare
marinica71
tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)