avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

In urma decesului mamei mele eu si sora-mea avem o hotarare judecatoreasca prin care detinem impreuna imobilul si terenurile iar tata are uzufruct viager (mostenirea a fost dezbatuta in instanta cu tranzactie). Doresc sa-i cedez surorii mele partea mea din mostenire, in acest caz ce procedura trebuie sa urmez?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 03:48, 6 Mai 2014
Donatie la notar.
Va multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune, va rog, in cazul decesului meu daca mostenirea am primit-o inainte de a fi casatorita, mostenitorul va fi sotul sau sora-mea?
Stiu ca in cazul divortului,sotul nu are niciun drept, dar nu mi-e clar in cazul decesului.
1. soțul și copii
sau
2. soțul și sora
Ambii daca nu aveti copii. Daca aveti copii, nu mai mosteneste sora, ci numai sotul ssi copiii. Daca nu aveti copii, va mostenesc sotul si sora si tatal daca va mai fi in viata la data decesului dvs.
Nu puteti stii care cum moare, raportati-va la situatia actuala. Vreti sa ii dati surorii, donati-i sau si mai bine, faceti partaj.
Multumesc anticipat. In cazul in care fac donatie se cere cadastru la bunurile care fac obiectul donatiei?

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am și eu o nelamurire dacă ma puteți ajuta cu ... Niko03 Niko03 Buna seara, am și eu o nelamurire dacă m-a puteți ajuta cu aceasta întrebare va rog: Sora mea vrea sa imi doneze o casa , eu am trei copii iar ea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea ... L. M L. M Buna ziua, Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea problema. Sora mea vrea sa-mi lase prin testament un apartament, ea are un copil care este ... (vezi toată discuția)