avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea

Buna ziua,
Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. Posedam amandoi certificate de mostenitori fiecare cate ½ dar fara iesire din indiviziune. Fratele meu vrea sa vanda . Spune ca daca eu nu vreau isi vinde partea lui - normal e dreptul lui. Cum se procedeaza in acest sens ca eu sa-mi pastrez jumatatea. Nu am bani sa-i dau pe jumatatea lui.
Ce ma invatati sa fac pentru a-mi pastra mostenirea mea.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:20, 7 Mai 2014
Multumesc pentru raspunsuri.
Va cer o ultima interventie .
1. Am cazut de acord sa vindem jumatate din teren, fratele isi pastreaza suma de bani ce i se cuvine, el va renunta la ce va mai ramane eu preluand cealalta jumatate.
2. Ca acte, noi avem certificatele de mostenitor si titlul de proprietate in care se specifica din ce se compune toata mostenirea.
Cumparatorul vrea urgent sa cumpere. Se poate face tranzactia momentan- avand in vedere graba cumparatorului- la notariat numai in virtutea acestor acte , sau trebuie sa facem cadastru chiar acum?
Va multumesc.
Va trebuie extras de carte funciara, ca atare trebuie sa faceti cadastrul si intabularea.
Luati legatura cu un notar, totusi, si va va comunica ce acte aveti nevoie obligatoriu pt. vanzare.
Daca nu exista cadastru, urgent se poate doar o promisiune de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(dezmembrare) cum se face iesirea din indiviziune? sorin85 sorin85 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem coproprietari pe o bucata de teren,eu as vrea sa imi vand partea dar el nu este de acord sa isi vanda partea,asa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Astept un sfat tsd tsd In urma cu 6 ani mi am pierdut ambii parinti intr-un accident de masina,de atunci locuiesc impreuna cu fratele meu.Acum eu as vrea sa impartim(vindem) bunurile ... (vezi toată discuția)