Vreau sa particip la concurs pentru post de cercetator stiintific ,la un institut de cercetare bugetar, am fost la oficilul fortelor de munca unde mi a zis ca maxim 1200 lei voi avea venit, ca si CS , COR 211310, va rog sa mi spuneti daca este corect, detin diploma de doctor in cercetare, insa nu am experienta de munca sa pot aplica pentru MAGURELE:), CE SA FIU ATENT LA INCADRARE, AM DREPTUL SI LA 15% PENTRU DOCTORAT, SE APLICA LA SALARIUL BRUT?Cam ce salariu net o sa am? Multumesc mult
1. Pentru sectorul privat
Angajatorul este obligat sa acorda unui salariat doar salariul minim brut pe economie indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..
Daca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire , atunci acesta este obligat sa aplice acesti coeficienti.
Salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat.
2. Pentru sectorul bugetar
Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.
Incepand cu 01.01.2014, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1 din HG 871/2013 -850 lei, in prezent.