avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, beneficii pentru angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, beneficii pentru angajator

Buna ziua!
Va rog sa im spuneti daca un angajator beneficiaza de subventie in cazul angajarii unei persoane din somaj. Persoana nu este nici proaspat absolvent si nici nu are peste 45 ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: caniculesei , utilizator 14:37, 5 Mai 2014
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 84^3.
(1) Angajatorii care creeazã noi locuri de muncã şi care încadreazã în muncã, pe locurile de muncã nou - create, şomeri aflaţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã pentru o perioadã de cel puţin 3 luni consecutive de la data înregistrãrii în evidenţa acestor agenţii beneficiazã, din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, de o sumã egalã cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 3 ani. (n.m. indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei)
...

2. Luati legatura cu Agentia de Somaj pentru amanunte si informatii suplimentare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer-facilitati 2012 psf psf Buna ziua. Ma intereseaza daca un angajator, care doreste sa incadreze in munca, cu CIM pe perioada nedeterminata si salar minim pe economie, o persoana in ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj florin_teodor florin_teodor Buna ziua, as dori sa stiu de ce avantaje beneficiez ca si SRL daca angajez o persoana care se afla in somaj cu contract de munca pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Angajare somer - avantaje angajator cdcd cdcd Daca un angajator incheie un contract de munca cu un somer, in 2011, beneficiaza de ceva avantaje? Se poate incheia o conventie? Nu este nici absolvent, nici ... (vezi toată discuția)