Am lucrat la o sc aflata in reorganizare judiciara. Am intrat in somaj dar nu mi s-au dat salariile pe ultimele 3 luni chiar daca in contractul colectiv de munca era stipulat ca la concedierea, la plecare in somaj lichidarea se face la zi. Se apropie ziua cand se judeca iesirea din reorganizare sau falimentul acestei societati. Societatea ar mai avea niste bani in cont(deocamdata) dar datorii.....o groaza. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a-mi recupera salariile restante!
Urmariti atent evolutia procedurii de lichidare, fie la Reg. Com (Buletinul Insolventei) fie la Trib. Bucuresti. urmariti cine este desemnat Lichidator.
Inscrieti calitatea Dvs. de creditor la masa credala si in tabelul provizoriu al creditorilor printr-o cerere scrisa si depusa fie personal la sediul societatii fie prin scrisoare recomandata cu valoare si nota de inventar.
Activitatea unei societății aflată în reorganizare este supravegheată de catre judecătorul sindic și administratorul judiciar.
Societatea are obligația de a își îndeplini măsurile propuse prin plan și de a-și respecta obligațiile de plată, inclusiv cele salariale sub sancțiunea întreruperii reorganizării și trecerea la faliment. Î
In cazul reorganizarii , trebuie sa existe un plan care sa prevada un termen pentru plata salariilor. Care este termenul prevazut in plan?
Imi pare rau dar nu stiu si nici n-am cum sa aflu.Conducerea nu ne da asemenea informatii. Va dati seama ca ei profita de....hai sa nu-i zicem prostie si sa-i spunem nestiinta noastra, de faptul ca nu ne cunoastem drepturile. Am intrebat si noi de mai multe ori care-i treaba, ce ne asteapta, daca suntem protejati, daca ne vom mai lua salariile..etc. dar....n-am primit raspuns clar niciodata. Tocmai de aceea am preferat somajul. In aceste conditii, adica nu stiu mai mult decat v-am spus, cum as putea sa-mi recuperez salariile?