avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drept de acces si servitute - electricitate - CEZ
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drept de acces si servitute - electricitate - CEZ

Buna ziua,
Am construit o casa in 2009, la periferia orasului, si de atunci ne chinuim sa o bransam la electricitate. Abia in aprilie 2014 am obtinut avizul tehnic de racordare, dar, pentru incheierea contractului de racordare ni se cere sa luam acordul de la toti proprietarii care se regasesc pe aleea de servitute unde se afla reteaua electrica la care urmeaza sa fim si noi bransati.

Practic, reteaua a fost prelungita pe o alee de servitute a unor vecini (noi nu avem iesire la aceasta alee, casa noastra aflandu-se pe strada principala – teoretic, deoarece aceasta strada nu exista si fizic). In 2012 CEZ-ul a incheiat o astfel de conventie de uz si servitute cu proprietarii aleii, prin care distribuitorul de electricitate “are drept de acces in vederea executarii de lucrari de reparatii, montare cabluri subterane, ce deservesc atat semnatarul conventiei cat si alti clienti”.

Intrebarea este urmatoarea: existand deja acea conventie in care CEZ-ului i se da drept de acces si servitute pe aceasta alee, conventie semnata la notar de catre toti cei 14 sau 16 proprietari, de ce ni se mai cere noua sa facem din nou o conventie (problema este ca exista foarte multi proprietari pe care nu ii putem gasi, fiind plecati in strainatate)?Este necesar ca la fiecare bransare sa se faca un nou contract de superficie si o noua inscriere a acestuia la OCPI?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: xxrr , utilizator 12:24, 8 Mai 2014
de ce se cere o noua conventie? pentru ca exista un functionar in spatele unui ghiseu care nu se grabeste sa va rezolve problema.

daca exista o conventie valabil incheiata prin care electrica are drept de servitute pe o alee de acces nu are nevoie de alta conventie pentru a intra si lucra pe acea alee,pentru ca are deja acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute andreih61 andreih61 Buna ziua, Suntem doi vecini care ne confruntam cu urmatoarea problema la care speram sa ne ajute cineva. Detinem proprietatile nr 3 si 4 care fac parte ... (vezi toată discuția)
Racordarea la reteaua electrica - firma cez - cablu subteran, ... ro-lari ro-lari Racordarea la reteaua electrica - firma CEZ - cablu subteran, coborat de pe stalp, cu subtraversare strada, pana la panou cu 2 contoare, rezemat de gardul meu, ... (vezi toată discuția)
Cabluri electrice tranziteaza proprietate privata Boeru Ionut Boeru Ionut Buna ziua. Suntem 8 prorietari beneficiari ai unei retelei subterane de cabluri electrice construita de CEZ. Cablurile tranziteaza un teren privat. Vechiul ... (vezi toată discuția)