avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Buna ziua,
Suntem doi vecini care ne confruntam cu urmatoarea problema la care speram sa ne ajute cineva.
Detinem proprietatile nr 3 si 4 care fac parte dintr-o parcela mai mare, care a fost dezmembrata de primii proprietari in 6 loturi , fiecare lasand la unul din capete o suprafata lata de 4 m cu drept de servitute. Unite, acestea formeaza o alee de servitute lata de 4m care face legatura intre doua strazi.
Mentionez ca toate loturile au fost vandute , fiecare cumparator angajandu-se sa respecte dreptul de servitute pe suprafetele late de 4m care formeaza aleea.
Asa am ajuns sa detinem din 2002 loturile 3 si 4, aflate la mijlocul parcelei .
La momentul respectiv nu a fost nicio problema sa facem racordurile la apa,gaze si energie electrica.
Problema intervine acum, cand in sfarsit se introduce reteaua de canalizare pe strazile adiacente , si pentru a ne racorda trebuie sa montam conducta subteran pe aleea de servitute traversand loturile 1 si 2, iar proprietarul acestora se opune.
Este nevoie de acceptul acestuia pentru a realiza tranzitarea proprietatii lui ?
Daca refuza cum putem rezolva legal situatia ?
Mentionez ca deja conducta mea de gaz traverseaza subteran proprietatea sa, iar conducta sa de apa si cablul de energie electrica traverseaza proprietatea mea, tot subteran.
Va multumim anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
andreih61, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreih61 , utilizator 10:38, 9 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns!
Intervine insa situatia ca primii proprietari, (mostenitori), au stabilit in actul de iesire din indiviziune dreptul de superficie asupra aleii de servitute. Care sunt implicatiile in aceasta situatie?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere cu utilitati ?? teren1974 teren1974 Pe o servitute de trecere sunt obligata sa accept o instalatie de alimentare cu apa a unui vecin , sau este numai de trecere ? Sunt obligata sa-i accept ... (vezi toată discuția)
Impartire investitie gaze pe dum de servitute Oanas13 Oanas13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am casa pe un drum de servitute privat de 90 m ce deserveste 4 loturi. Pe primele 2 loturi se ... (vezi toată discuția)
Utilitati publice - furnizarea energiei termice Dan_D Dan_D Vă rog să aveți amabilitatea de a-mi răspunde la următoarea întrebare: - Codul Civil în vigoare conține la articolul 621 următoarele ... (vezi toată discuția)