Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am casa pe un drum de servitute privat de 90 m ce deserveste 4 loturi. Pe primele 2 loturi se construiesc acum 2 duplexuri (cate unul pe fiecare lot) avand un singur proprietar care intentioneaza sa vanda cele 4 locuinte. Casa mea este ultima pe drumul de servitute. In 2016 am tras gazele (extindere conducta gaze) ce m-a costat 8620 Ron. Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa se imparta costul cu aceasta investitie– 8620 ron – avand in vedere ca :
1. Pe acest drum de servitute sunt construite 4 imobile :2 duplexuri cu un singur proprietar si 2 case (a mea si a cumnatei mele)
2. Pentru a avea un cost mai mic cu gazele, proprietarul duplexurilor intentioneaza sa faca doar 2 racorduri la teava de gaz de pe drumul de servitute (cate unul pentru fiecare duplex) si ulterior, pentru fiecare racord, va face cate 2 bransamente pentru fiecare locuinta din duplex.
Costul de 8620 ar trebui sa se imparta la 6 (cate contoare/ utilizatori finali vor fi dupa vanzarea duplexurilor) sau la 4 – cate racorduri/imobile sunt pe drumul de servitute????
Mentionez ca eu si cumnata va trebui sa ne dam acceptul la notar pentru ca proprietarul duplexurilor si isi poata trage gazele acum cand el face doar 2 racorduri. Ulterior, cand proprietarul va face cateva un bransament pentru cele 4 locuinte din duplexuri, acesta nu va mai avea nevoie de acceptul nostru.
Va multumesc pentru un raspuns cat mai rapid.
Drum de servitute
raducris77
Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu o informație. In anul 2007 am cumparat un imobil- teren in jud. Ilfov, accesul către acesta facandu-se exclusiv pe un ... (vezi toată discuția)