avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie tata

Buna ziua,

Daca mama copilului a solicitat acordarea CIC pentru 1 an, iar tatal solicita intrarea in CIC inainte de implinirea de catre copil a varstei de 11 luni (cf. art. 11 din OUG 111/2010), tatal este obligat sa efectueze o luna de concediu sau se poate reintoarce la serviciu inainte de acest termen (concediul s-ar efectua in lunile 11-12)? Daca se reintoarce inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an poate solicita el acordarea stimulentului de reinsertie profesionala sau se incadreaza la situatia prevazuta la art. 12, alin. 4 din Normele metodologică din 19.01.2011 care prevad ca "În situaţia prevăzută la art. 4^1 alin. (1) şi (2), dacă solicitarea concediului de cel puţin o lună se produce în ultima lună înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, stimulentul de inserţie se acordă începând cu împlinirea de către copil a vârstei de un an persoanei îndreptăţite care a solicitat iniţial dreptul, dacă aceasta realizează venituri profesionale, cu respectarea prevederilor art. 7 alin. (1)."?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:28, 5 Mai 2014
1. Stimulentul de insertie se acorda numai parintelui care a intrat primul in CCC, in cazul dvs. mamei copilului.

2. - Pentru ca mama sa beneficieze de stimulentul de insertie trebuie sa reia activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar daca tatal va intra sau nu cel putin o luna in CCC).
- Daca tatal intra in CCC in luna a 12-a atunci mama va beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie deealoveady deealoveady Buna ziua! Daca dupa concediul post-natal vreau sa ma intorc la munca beneficiez de stimulentul de reinsertie sau trebuie sa-mi iau CCC mai intai. Unde se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil croberta croberta Mama se prezinta la serviciu dupa cele 42 zile de la nastere. Tatal solicita mai intai stimulent si apoi concediu crestere copil pana la 1 an. In acest caz ... (vezi toată discuția)