avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Emitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Emitere factura

Buna ziua,

Un client ne solicita ca pe documentele emise catre el (mai exact pe facturi) sa apara atat denumirea firmei mama, cat si denumirea sucursalei, fiecare cu datele sale fiscale.
In baza carei legi am voie sa fac acest lucru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 15:32, 6 Mai 2014
Potrivit art.74 din Legea societatilor comerciale nr.31/1990 actualizata,in factura si alte documente,emanand de la societate,trebuie sa se mentioneze :denumirea, forma juridica,sediul social, nr.din registrul comertului si codul unic de inregistrare. In situatia in care aceste documente sunt emise de o sucursala,trebuie sa se mentioneze si oficiul registrului comertului la care a fost inregistrata sucursala si nr.ei de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie trecerea capitalului social in contracte? ContSters63677 ContSters63677 Mi-a spus cineva ca a primit amenda de la Garda Financiara pentru ca nu avea trecut pe contracte capitalul social al societatii. Trebuia sa revina sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Lege ContSters126274 ContSters126274 Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o lege unde este specificat ca, chitantierul trebuie sa fie tiparit cu datele de identificare ale persoanei fizice sau ... (vezi toată discuția)
Materiale publicitare cosmina1 cosmina1 Buna ziua, Legea 31/1990, la art. 74 precizeaza faptul ca (1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in ... (vezi toată discuția)