Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o lege unde este specificat ca, chitantierul trebuie sa fie tiparit cu datele de identificare ale persoanei fizice sau juridice care emite.
Referitor ca date cerute pe factura am gasit pe langa art 155 CF care spune:
- denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare prevăzut la art. 153, după caz, ale persoanei impozabile care emite factura, etc
si art 74 alin (1) din Legea 31/ 1990
În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul social, numărul din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
Incalcarea prevederilor art 74 Legea 31/1990 se sanctioneaza cu amenda de la 2500 la 5000 lei.
deci este obligatoriu sa fie mentionat si J-ul. Contul bancar nu am gasit sa fie obligatoriu dar este bine de mentionat sa stie clientul unde plateste.
sursa : Expertizacontabila.ro
Nota : contul bancar trebuie obligatoriu.
Mai mult decat atat, acum se trec in afara de adresa platitorului si "J" -ul si codul fiscal al acestuia.(pe chitanta)
Atentie : in cazul in care aveti TVA de recuperat , nu primiti ramb. pt date incomplete !( RO)
mai sunt valabile chitantele nepersonalizate ?
In cazul in care primesc o astfel de chitanta necompletata cu datele de identificare ale emitentului , este valabilă?