avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere reziliat. Subinchiriere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere reziliat. Subinchiriere reziliat automat?

Daca un contract de inchiriere unui spatiu este reziliat in automatic si contractul de reziliere este reziliat? Daca da, care este Legea sau articului din Cod civil care prevad asta?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 15:49, 5 Mai 2014
Buna ziua!
In opinia mea se vor avea in vedere prevederile art 1819 din Noul Cod Civil:
"1.819 Desfiinţarea titlului locatorului
(1)Desfiinţarea dreptului care permitea locatorului să asigure folosinţa bunului închiriat determină încetarea de drept a contractului de locaţiune.
(2)Cu toate acestea, locaţiunea va continua să producă efecte şi după desfiinţarea titlului locatorului pe durata stipulată de părţi, fără a se depăşi un an de la data desfiinţării titlului locatorului, însă numai dacă locatarul a fost de bună-credinţă la încheierea locaţiunii."

Contractul de subinchiere reprezinta un acord distinct de contractul initial de inchiriere si, prin urmare, este firesc sa nu se prelungeasca de drept in momentul pierderii de catre sublocator a dreptului dobandit prin contractul de inchiriere, pentru ca acest lucru ar echivala cu impunerea fata de locator a unei intelegeri fata de care, la momentul nasterii sale, locatorul era un tert. Reglementarea de la alin 2 protejeaza insa (limitat) sublocatarul de buna credinta.

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)