avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CCC

Buna ziua,

O salariata se afla in CCC 2 ani pana la 16.08.2014. Tatal inca nu intrat in CCC o luna.
Intre timp, salariata a nascut din nou in 28.04.2014.
Cum sa procedez:
1. Fac prelungirea suspendarii din 16.08.2014 - 28.04.2014?
Salariata merge la Agentia de Plati si depune dosarul pentru suprapunere indemnizatii pt a beneficia de cei 600 lei in plus.
Duce decizia de suspendare (prelungire a suspendarii) + Adeverinta CIC completata pe spate cu 0 + pe prima pagina completata rubrica: a beneficiat de CIC pe perioada

2. Astept sa ajungem la data de 16.08.2014, cand expira CIC primul copil si abia in ziua respectiva fac prelungirea suspendarii pe perioada 16.08.2014 - 28.04.2016? Dar atunci, Agentia de Plati va suspenda plata indemnizatiei pe perioada 16.07 - 16.08 sau tatal va beneficia de CIC 1 luna, desi noi nu vrem acest lucru. Dorim ca tatal sa beneficieze de 2 luni cumulate de CCC la sfarsitul perioadei adica 28.02 - 28.04.2016.

Cum sa procedez?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 11 Iunie 2014
Da, a solicitat cei 600 lei care am inteles ca se poarta numele stimulent lunar, dar solicitarea a facut-o la Directia muncii. Am primit informatii contradictorii referitoare la locatia unde se depune aceasta cerere: cand am sunat la Directia muncii, acestia spuneau ca la ei se depune cererea in cauza. La Primarie mi s-a spus ca de ei apartine acest aspect si ca cererea se depune la primarie.
1. Stimulentul de insertie este altceva.

2. Nu mai exista Directia muncii (unde ziceti ca v-ati adresat?).

3. Toate actele se depun la Primarie care le trimite la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) care aproba si plateste banii.
Nu l-au denumit stimulent de insertie, care are cu totul alta semnificatie, dar avea o titulatura de genul: stimulent lunar sau ceva f asemanator. Dupa ce mamica in cauza, pe care am trimis-o in ambele locatii: Directia muncii, respectiv Primarie, m-a sunat sa imi spuna ca a facut aceasta cerere pt acordarea celor 600 lei in plus pe perioada cat se suprapun indemnizatiile si ca a facut o cerere pt acordarea stimulentului lunar, am rugat-o sa sune la Directia muncii, unde a depus respectiva cerere insotita de copie certificat nastere copil 2, sa se asigure ca a vorba de cei 600 lei, pe langa indemnizatia de crestere copil pe care o primeste in momentul de fata. Si ca aceasta suma trebuie sa o primeasca pe perioada 24.04.14 (data naterii copil2) pana in 16.08.2014 (cand copil2 implineste 2 ani), deci chiar daca mamica a explicat in termenii de mai sus, sper ca s-a inteles ce se doreste. Doamna de acolo i-a confirmat ca pentru acest lucru a depus cererea. Acum, cand citesc mesajul dvs, am dubii sa nu fi inteles cumva ca solicita stimulentul de insertie pt ca nu asta dorim, dar acela are o valoarea diferita..
1. V-am spus ca nu mai exista Directia muncii, intrebati cum se numeste institutia unde a depus cererea pentru cei 600 lei.

2. Cererea trebuia depusa la Primarie.
1. Institutia la care a depus cererea pentru cei 600 lei este Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.
2. A fost la Primaria Carpinis (de care apartine salariata) si i-a explicat dnei de acolo, unde a depus dosarul pentru prelungire CCC ca a depus la Agentia pt Plati si Inspectie Sociala (Timisoara) cererea pentru acordarea celor 600 lei pe perioada cat se suprapun indemnizatiile si doamna de acolo i-a spus ca ar fi putut sa depuna si la ea cererea respectiva...

Alte discuții în legătură

Pot sa primesc stimulent de insertie cc2? RALUCAELENA1985 RALUCAELENA1985 Buna seara ! Am nascut in luna martie 2013, primesc in momentul de fata indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, respectiv martie 2015...In ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)