O salariata se afla in CCC 2 ani pana la 16.08.2014. Tatal inca nu intrat in CCC o luna.
Intre timp, salariata a nascut din nou in 28.04.2014.
Cum sa procedez:
1. Fac prelungirea suspendarii din 16.08.2014 - 28.04.2014?
Salariata merge la Agentia de Plati si depune dosarul pentru suprapunere indemnizatii pt a beneficia de cei 600 lei in plus.
Duce decizia de suspendare (prelungire a suspendarii) + Adeverinta CIC completata pe spate cu 0 + pe prima pagina completata rubrica: a beneficiat de CIC pe perioada
2. Astept sa ajungem la data de 16.08.2014, cand expira CIC primul copil si abia in ziua respectiva fac prelungirea suspendarii pe perioada 16.08.2014 - 28.04.2016? Dar atunci, Agentia de Plati va suspenda plata indemnizatiei pe perioada 16.07 - 16.08 sau tatal va beneficia de CIC 1 luna, desi noi nu vrem acest lucru. Dorim ca tatal sa beneficieze de 2 luni cumulate de CCC la sfarsitul perioadei adica 28.02 - 28.04.2016.
Da, a solicitat cei 600 lei care am inteles ca se poarta numele stimulent lunar, dar solicitarea a facut-o la Directia muncii. Am primit informatii contradictorii referitoare la locatia unde se depune aceasta cerere: cand am sunat la Directia muncii, acestia spuneau ca la ei se depune cererea in cauza. La Primarie mi s-a spus ca de ei apartine acest aspect si ca cererea se depune la primarie.
Nu l-au denumit stimulent de insertie, care are cu totul alta semnificatie, dar avea o titulatura de genul: stimulent lunar sau ceva f asemanator. Dupa ce mamica in cauza, pe care am trimis-o in ambele locatii: Directia muncii, respectiv Primarie, m-a sunat sa imi spuna ca a facut aceasta cerere pt acordarea celor 600 lei in plus pe perioada cat se suprapun indemnizatiile si ca a facut o cerere pt acordarea stimulentului lunar, am rugat-o sa sune la Directia muncii, unde a depus respectiva cerere insotita de copie certificat nastere copil 2, sa se asigure ca a vorba de cei 600 lei, pe langa indemnizatia de crestere copil pe care o primeste in momentul de fata. Si ca aceasta suma trebuie sa o primeasca pe perioada 24.04.14 (data naterii copil2) pana in 16.08.2014 (cand copil2 implineste 2 ani), deci chiar daca mamica a explicat in termenii de mai sus, sper ca s-a inteles ce se doreste. Doamna de acolo i-a confirmat ca pentru acest lucru a depus cererea. Acum, cand citesc mesajul dvs, am dubii sa nu fi inteles cumva ca solicita stimulentul de insertie pt ca nu asta dorim, dar acela are o valoarea diferita..
1. Institutia la care a depus cererea pentru cei 600 lei este Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.
2. A fost la Primaria Carpinis (de care apartine salariata) si i-a explicat dnei de acolo, unde a depus dosarul pentru prelungire CCC ca a depus la Agentia pt Plati si Inspectie Sociala (Timisoara) cererea pentru acordarea celor 600 lei pe perioada cat se suprapun indemnizatiile si doamna de acolo i-a spus ca ar fi putut sa depuna si la ea cererea respectiva...