avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunere dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunere dosar somaj

In cateva zile expira contractul meu de munca si doresc sa primesc somaj.
Ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 5 Mai 2014
1. In termen de 10 zile calendaristice de la data incetarii contractului individual de munca (CIM) va prezentati la Agentia de Somaj cu urmatoarele acte:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medical de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).

2. Ultimele 3 acte va sunt eliberate de angajator.

3. Daca va inregistrati la Agentia de Somaj mai tarziu de 10 zile (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnziatie de somaj de la data inregistrarii.
Sunt din Bucuresti, sector3.
Pt pct. d.: "organele financiar teritoriale" inseamna administratia financiara?
Intr-adevar, "organele financiar teritoriale" inseamna administratia financiara.

Actele le veti depune la AJOFM Sect.3 - strada Tabacarilor nr.20, sector 4 (in spatele Intreprinderii Pionierul, de la Pasajul Marasesti pe Splaiul Unirii - a doua strada pe dreapta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului pentru somaj Marian09 Marian09 Buna ziua! Sunt din proaspat absolvent de master, din Bucuresti, sector 3. As dori sa- mi depun dosarul pentru somaj, dar nu stiu unde anume sa-l depun ( ... (vezi toată discuția)
Documente somaj CARPAHONTU CARPAHONTU Ce acte imi trebuie pentru dosarul de somaj (vezi toată discuția)
Somaj nikolika nikolika As dori sa stiu daca expira contractul de munca pe 1 noiembrie 2014 in cate zile se poate depune dosarul de somaj? Persoana respectiva ar fi vrut luni pe 3 ... (vezi toată discuția)