avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are drept de mostenitor???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are drept de mostenitor???

Buna ziua! Bunicul sotiei mele a decedat, el avand mai multe proprietati vrem sa le impartim acum. Ca mostenitori au mai ramas doua nurori ale sale, fiii sai find si ei decedati. Problema e ca batranul a fost divortat si recasatorit. Cea de-a doua sotie a sa mai avea o fata din alta casatorie. Impreuna au trait mai mult de 10 ani. Vreau sa stiu daca si fata celei de-a doua sotii a sa are drept la mostenire, mentionez ca fata este din alta casatorie a sotiei sale?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:02, 5 Mai 2014
Daca fiii au decedat inaintea bunicului, nu au drept nurorile, daca au decedat dupa bunic, ele moetenesc ce li se cuvine dupa sotul lor. Sotia supravietuitoare a bunicului mosteneste 1/4 din averea bunicului daca mai e in viata, daca nu, partea sa o culege fiica-sa.
Fiii batranului au decedat unul inaintea batranului iar unul dupa acesta, atunci in cazul celui care a decedat inaintea batranului vor avea dreptul la mostenire nepotii sai, adica copii fiului care a decedat inaintea batranului, iar in legatura cu cea de a doua sotie este si ea decedata traind insa fiica sa nascuta dintr-o alta casatorie.
Da, numai copiii fiului decedat inainte vor mosteni, iar in cazul celui decedat dupa bunic, va mosteni si sotia si copii daca au.
Daca nevasta i-a supravietuit, mosteneste fiica, ca o mosteneste pe mama ei, altfel, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Labirint Irina Carina Irina Carina O problema cine o poate rezolva? doi batrani parinti a doi copii. la un moment dat batranii hotarasc sa se ''predea '' fiului si norei, nesansa face ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire florinlarion florinlarion bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)