avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare pentru dosar concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare pentru dosar concediu risc maternal

buna ziua!
doresc sa stiu exact ce acte am nevoie sa procur si ce documente am de completat pentru a ma prezenta cu dosarul complet la medicina muncii?
Precizez ca am scrisoare de la med ginecolog data din 7 sapt de sarcina(acum am 20 sapt) si scrie sarcina in evolutie , iar ca recomandari evitarea efortului a med toxic ,deci fara diagnostic fara recomandare risc maternal ...medicul de fam spune ca trebui sa specifice ce diagnostic am si sa scrie starea mea actuala de graviditate ca sa imi dea mai departe ce imi trebuie la dosar..."buba" este ca ginecologul nu doreste sa mai elibereze alta scrisoare pe motiv ca este suficient ce mi-a dat la inceputul sarcinii...va multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 6 Mai 2014
1. Concediul de risc maternal se poate acorda in intregime sau fractionat, atat inainte cat si dupa nastere, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile calendaristice, de catre medicul de familie sau medicul de specialitate obstetrica-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii.

2. Concediul de risc maternal este concediul pe care îl poate solicita salariata dacă se regăseşte în anumite cazuri, atunci când, ca urmare a evaluării riscurilor prezente la locul de muncă al acesteia, nu se poate, din motive justificate în mod obiectiv, să se dispună modificarea condiţiilor şi/sau a programului de muncă al acesteia sau măsura repartizării ei la alt loc de muncă, fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa şi/sau a fătului ori a copilului.
Detalii :
[ link extern ] /

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cu risc maternal. Allymaya Allymaya Buna ziua,am și eu o intrbare.Doresc sa intru in concediu cu risc maternal .Am 18saptamani,domeniu in care lucrez,m-a impune sa stau foarte mult in picioare ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal ARIAN09 ARIAN09 Buna ziua sunt insarcinata in 27 saptamani .as dori sa intru cu 84 de zile in concediul pt sarcina , maternal ,pt ca mediul in care lucrez nu e prielnic .As ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu risc și medicina muncii Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! In cat timp este obligat angajatorul să anunțe medicina muncii că eu sunt însărcinată? Și dacă am o sarcina cu un risc foarte mare de a ... (vezi toată discuția)