avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Va rog sa ma ajutati intr-o problema de partaj (daca se poate numi asa). Am stat cu cineva 7,5 ani in concubinaj. Locuiam in apartamentul meu, achizitionat inaninte de a fi in concubinaj. In urma cu aproape 2 ani i-am dat patenerei mele o parte din banii pentru achizitionarea unui alt apartament. Apartamentul a fost cumparat cu credit ipotecar , cea mai mare parte din avans a fost data de mine, si a fost inregistrat pe numele ei. Din dragoste am zis atunci, din prostie as zice acum.
In urma cu 4 luni ne-am casatorit. Acum vrem sa ne despartim.
Sotia este deacord sa raman eu cu toti banii pe care-i avem in depozite , iar suma ramasa pana la contributia mea la apartamentul de pe numele ei sa mi-o dea in rate.
Problema este ca nu vrea sa facem un act la notar cu aceste detalii.
Ce sa fac? La ce pot sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: pilgrim , utilizator 07:44, 5 Mai 2009
Chiar asa se numeste...PARTAJ!Actiune de divort este urmata de actiune in partaj al bunurilor comune( bunuri active si pasive dobandite in timpul casatoriei)Tot ce stabileste Instanta este litera de lege!Angajati un avocat!!
O data cu actiunea de divort solicitati si partajarea bunurilor comune, urmand a depune o tranzactie in baza art. 36 alin. 1 Cod familiei, ce urmeaza a fi semnata de parti in fata instantei si care va reprezenta dorinta voastra liber consimtita in ce priveste partajarea bunurilor.
Sfatul meu este ca si in cazul in care nu va permiteti sa va angajati un avocat, macar consultati unul care sa va ajute sa redactati tranzactia pe care o veti depune in instanta.
Mult succes,
av. M.Hornea
1.Este obligatoriu ca in cererea de divort sa solicitam si partajarea (care cred ca va fi din culpa comuna), sau este suficient ca in sedinta sa prezentam instantei intelegerea de partaj si sa o semnam?

2.Cineva mi-a spus ca pentru partajare este suficienta o intelegere (preferabil facuta de un avocat) semanta de amandoi.

Multumesc.
Ar fi indicat ca in actiunea de divort sa solicitati si partajarea bunurilor, mai ales daca aveti o intelegere verbala pentru partajare. Tranzactia o puteti redacta si dvs. daca nu aveti avocat, modele puteti gasi pe google.

Av. Ana Florea
in cadrul cererii de divort veti cere si partajarea bunurilor.
La termenul de judecata va veti prezenta cu tranzactia incheiata de un avocat si in fata instantei o semnati
Instanta va lua act de aceasta tranzactie si va pronunta o hotarare de expedient.
Mult succes
av. M.Hornea

Alte discuții în legătură

Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord lucy_82 lucy_82 Suntem casatoriti de 2 ani si ne-am hotarat sa ne despartim.Vrem s-o facem repede, fara scandal si fara avocat.Ne-am decis si in privinta bunurilor: el ramane ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)