avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda circulatie cu puncte si pierdut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda circulatie cu puncte si pierdut

buna ziua,
am o nelamurire si sper ca o sa ma lamuriti dvs. deci:
am avut un pv cu 4 pct penalizare si am facut contestatie, procesul a durat aprox 24 luni, intrebarea este de cand se contabilizeaza pct alea? de la data incheierii pv-ului sau de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti?
am intrebat 2 pers diferite ( ambii cunostinte mai indepartate, ambii lucratori in brigada rutiera din judete diferite, ambii raspunsuri diferite #-o ).
daca ar intra de la data incheierii pv-ului legal dupa 6 luni se sterg(deci ne-am judecat pt niste pct care oricum sau sters), daca intra de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti celelalte pct acumulate anterior pv-ului isi urmeaza "prescriptia" de 6 luni?
ptc daca intra de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti acumulez mai mult de 15 pct si mi se suspenda permisul de conducere.

va multumesc pt eventualele raspunsuri.
o zi excelenta
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
pifulet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:23, 6 Mai 2014
Dupa stiinta mea contestarea in instanta a procesului verbal de contraventie suspenda sanctiunea. Prin urmare, sanctiunea se aplica de la data la care hotararea judecatoreasca de respingere a plangerii a ramas definitiva.
multumesc mult pt raspuns, deci acele puncte intra in vigoare de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si se adauga punctelor acumulate si "neprescrise" pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

si acum o ultima intrebare si o situatie tragi-comica : pana la data pronuntarii instantei 2 pct (luate pt nepurtarea centurii) s-au "prescris" si am coborat sub 15 pct, politia rutiera refuza sa-mi restituie permisul pe motiv ca ei nu stiu cu sa incheiat procesul si-mi cer sa le aduc certificat de grefa dar totodata m-au "deblocat"(asa s-au exprimat dansii) din calculator si am dreptul de a conduce dar refuza sa-mi restituie documentul si am ramas doar cu dovada aceea fara drept de circulatie care mi-au eliberat-o dansii,si pe care au refuzat sa o primeasca , deasemenea refuzand sa-mi elibereze alt document prin care sa fac dovada ca am drept de circulatie sau un act prin care sa justifice retinerea permisului.
ce trebuie sa fac in situatia asta?

mentionez faptul ca pv-ul pe care l-am contestat a fost intocmit in alt judet, iar brigada rutiera din judetul de domiciliu este cea care refuza sa-mi restituie permisul.
chiar nu stiu ce sa fac in situatia asta.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
pifulet, utilizator
Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria la care este arondat locul incheierii procesului verbal. Solicitati certificat de grefa dupa depunerea plangerii contraventionale si, pe baza acesteia, politia trebuie sa va restituie permisul de conducere pana la solutionarea plangerii contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie din alta localitate mihaidragos mihaidragos Buna ziua, am fost sanctionat abuziv de catre un agent din Jud. OLT si vreau sa contest PV. Stiu ca trebuie depusa la Judecatoria Corabia. Ce nu stiu este cum ... (vezi toată discuția)